USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Вибір іншого президента для Білорусі – не вихід, потрібна парламентська республіка», – Ігор Палиця

28 Серпня 2020 09:22
Білорусь має діяти виключно мирним шляхом для досягнення порозуміння в країні. Водночас обрання нового президента країні не допоможе, адже треба робити не президентську, а парламентську республіку.

Про це в ефірі суспільно-політичного ток-шоу «Право на владу» на 1+1 заявив голова партії «ЗА Майбутнє», народний депутат від Луцька Ігор Палиця.

«Лукашенко – це пострадянський диктатор, який трошки відірвався від реальності. Він звик після Радянського Союзу, що він батько, він хазяїн, він єдиний знає, що робити. І він загрався в цю політику. Це проблема, коли країною керує одна людина, яку обирають, а потім залежить, коли вона збожеволіє – одразу, коли не роздивилися, що він несповна розуму, чи потім, коли відчує всю повноту влади», – сказав Ігор Палиця.
Він порадив білоруському народу діяти виключно мирним шляхом.

«Тому що жодна революція не дає розвитку країни. Мирним шляхом – це робити все, щоб не давати провокацій, можливості силовим органам вбивати людей, калічити їх. Уникнути цього. Я не вважаю, що вибір іншого президента для Білорусі – це вихід із ситуації. Білоруси повинні скористатися моментом, зробити не президентську, а парламентську республіку, де дійсно буде дискусія в парламенті, де не буде залежати від однієї людини розвиток країни. Перемогти в парламенті й узяти владу в руки народу або тих партій, які обере народ. Тому що чергові вибори президента нічого не змінять», – додав політик.

Раніше повідомлялося, що Росія на прохання Олександра Лукашенка сформувала особливий резерв силовиків, не виключено, що їх відправлять у Білорусь на підмогу місцевому ОМОНу. Олександр Лукашенко тим часом продовжує звинувачувати західні країни у підступних намірах, зокрема каже, Польща тільки й чекає, щоб відібрати у Білорусі Гродненську область.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus