USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В СБУ заявили, що не затримували Нескоромного за підготовку вбивства генерала

23 Січня 2021 22:34
У Службі безпеки України та в Офісі генерального прокурора заявили, що інформація про розшук колишнього заступника глави СБУ Дмитра Нескоромного не відповідає дійсності.

Про це під час брифінгу розповів начальник слідчого управління СБУ Анатолій Булич, передає «Страна».

Представник спецслужби також підтвердив, що вчора був затриманий працівник «Альфи» Андрій Расюк за підозрою в організації і підготовці вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ, генерала Андрія Наумова. 23 січня підозрюваного відправили за ґрати без можливості внесення застави. Йдеться про 60 діб тримання під вартою.

У той же час, в СБУ заперечують інформацію про те, що був затриманий ще один підозрюваний – Нескоромний, який після затримання втік прямо в кайданках.

«Не відповідає дійсності інформація, що нібито хтось втік в кайданках з місця злочину», – сказав Булич.

Читати ще: Шантаж Баканова ФСБ та відкати з «Великого будівництва»: ексзаступник глави СБУ обіцяє скандальні викриття

Також Булич заперечує, що Нескоромному взагалі була пред’явлена підозра. Представник прокуратури Андрій Лисокобилка додав, що у справі є тільки один підозрюваний – Андрій Расюк. Йому інкримінують підготовку замаху на працівника правоохоронного органу.

Представник СБУ підтвердив інформацію про те, що організатор вбивства начальника управління внутрішньої безпеки СБУ запропонував $ 50 000 за вчинення злочину, яке планували у змові декілька осіб. Та додав, що саме кримінальне провадження не є «розбірками» і перерозподілом сфер впливу.

Також він заперечив, що будь-хто з фігурантів справи перебуває за кордоном (сам Нескоромний через телеграм-канал заявив, що виїхав за кордон).

У той же час, за даними джерел видання, саме Нескоромного в СБУ називають замовником підготовки вбивства Наумова, при цьому не виключається версія, що в даному випадку йдеться не про реальний злочин, а про «підставу».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Бабченко воскреслий Показати IP 24 Січня 2021 04:54
То було навчання, і кайданки пластмасові, і гроші фальшиві.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus