USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

«Це провокація. Мене хотіли ліквідувати», – Нескоромний про звинувачення у замовному вбивстві генерала СБУ

23 Січня 2021 12:54
Колишній перший заступник глави СБУ Дмитро Нескоромний, якого підозрюють у замовному вбивстві начальника головного управління власної безпеки СБУ Андрія Наумова, нікуди не втікав і ніхто його не затримував.

Як пише «Політика країни», про це повідомили у телеграм-каналі від імені Дмитра Нескоромного.

Як зазначається в телеграм-каналі, вчора Нескоромного ніхто не затримував, все, що відбувається – провокація проти нього оточенням глави СБУ Баканова. І що він змушений виїхати за кордон та наразі перебуває в Європі. Також колишній перший заступник глави СБУ заявив, що під час затримання його планували ліквідувати.

Крім того він повідомив, що відразу після звільнення з СБУ навесні минулого року він хотів скликати пресконференцію, щоб розповісти про негативні процеси в СБУ. Але його, за словами Нескромного, відрадив президент, давши гарантії безпеки.

«Тепер будь-хто може побачити, чого варте слово президента», – пише телеграм-канал від імені Нескромного.
До слова, СБУ офіційно підтвердило затримання одного зі своїх співробітників за підозрою в замаху на іншого співробітника СБУ (вочевидь, йдеться про Андрія Расюка). Але щодо Нескоромного, то нічого не вказується.

Джерело в СБУ розповіло виданню, що операція із затримання готувалася вже давно. У тому числі була встановлене прослуховування в машині Нескоромного. Однак днями в СБУ дізналися, що один із працівників СБУ попередив його про все. Тому його і вирішили брати відразу.

Також був затриманий і працівник СБУ Андрій Расюк, який нібито також брав участь в підготовці замовленого вбивства. У нього вдома пройшов обшук.

При цьому обшук у Расюка і спроба вилучити машину в Нескоромного здійснювалися без рішення суду. Оскільки працівники СБУ дуже поспішали.

При цьому, за інформацією джерел «Страны», сам Нескоромний нікуди не втікав і перебуває на волі на зв’язку зі своїми адвокатами, які намагаються «відбити» машину в СБУ. Хоча маячки по ньому дійсно скрізь стоять, щоб він не виїхав за кордон.

Джерела в СБУ не можуть сказати, наскільки інформація про підготовку замаху Нескоромним на Наумова відповідає дійсності чи йдеться про «підставу».

«Нескоромний був призначений свого часу першим замом по протекції Богдана. Оскільки Баканов не є професійним СБУшником, то передбачалося, що керувати службою реально буде Нескоромний. Але Богдан увійшов в клінч з Бакановим і, відповідно, відносини Нескоромного з главою СБУ теж сильно погіршилися. І після відставки Богдана незабаром звільнили і Нескоромного. При цьому чималу роль у цьому зіграв Наумов, який після звільнення Нескоромного фактично є реальним керівником СБУ. Вся кадрова політика знаходиться в його руках. Природно, що відносини у нього з Нескоромним дуже погані. І постійно йшли між ними якісь суперечки, бо Нескоромний намагався зберегти вплив на певні процеси. У той же час, з самим Бакановим Нескоромний нібито помирився і не так давно у них була зустріч», – говорить джерело.

За його даними, найближчим часом один із працівників СБУ може виступити із заявою про те, що звинувачення проти Нескоромного сфальсифіковані Наумовим.

«І якщо це дійсно станеться, то всю систему СБУ очікує дуже великий скандал і внутрішня війна. Тому що Наумов – ключова людина зараз по керуванню службою», – говорить джерело.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Народна прокуратура Показати IP 23 Січня 2021 14:42
Ніякої внутрішньої війни не буде, не перебільшуй своє значення. Те, що управління К гризеться за контрьоль над нелегальними грошовими потоками з управлінням внутрішньої безпки, не значить, що це протистояння цікаве співробітниками норимальних підрозділів
121 до Народна прокуратура Показати IP 23 Січня 2021 17:34
Бус би чесним працівником то за кордон не звалив би. За які такі кошти він там має проживати - за вкрадені!
LanaShvedova Показати IP 23 Січня 2021 21:44
Закрийте виїзд ще Богдану за компанію

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus