USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Сирії уряд вперше за 7 років контролює Дамаск

22 Травня 2018 23:38
Сирійські урядові війська повністю взяли під контроль столицю Дамаск вперше з 2011 року.

Про це повідомляє сирійське державне агентство Sana, передає Європейська правда.

"Підрозділи правоохоронних органів САР увійшли в квартал Хаджар Аль-Асвад на півдні Дамаска і встановили національний прапор", - йдеться в повідомленні.

Хаджар Аль-Асвад залишався останнім передмістям Дамаска, яке перебувало під контролем бойовиків "Ісламської держави".

Сирійські війська почали операцію зі звільнення південного передмістя Дамаска півтора місяці тому. В неділю частина бойовиків ІДІЛ та їхніх сімей відправились на схід до Сирійської пустелі.

Також повідомлялося, що бойовики підпалили адміністративні будівлі та транспортні засоби, щоб урядові сили не змогли захопити обладнання або документи.

Агентство Reuters відзначає, що антиурядові сили зараз головним чином контролюють лише дві великі території на північному заході і південному заході Сирії біля кордонів з Туреччиною та Йорданією.

ІДІЛ, яка в минулому році контролювала більшість долини річки Євфрат, тепер контролює лише дві оточені пустинні території на сході Сирії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus