USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В «Укравтодорі» показали новий дорожній знак

14 Вересня 2020 10:46
Новий дорожній знак для автомобілістів і велосипедистів повинен підвищити безпеку дорожнього руху.

Про це інформує Автотема.

Новий знак є частиною експерименту щодо поліпшення навігаційних стандартів на дорогах країни. Він закликає водіїв не наближатися до велосипедистів ближче, ніж на 1.5 метра при обгоні або випередженні.

Ініціатор підготовки нового знака - Служба автомобільних доріг Львівщини, яка діяла в інтересах любителів двоколісного транспорту. Найбільшим місцем концентрації цього знаку стане Львівська область, на території якої спостерігають досить щільний велосипедний рух, а велосипедисти-шосейники на дорогах не рідкість.

Варто зазначити, що питання безпеки велосипедистів в Україні досить гостре. Очікують, що з часом чисельність і різноманіття подібних знаків збільшуватиметься, оскільки на дорогах зросте кількість електричних самокатів, сігвеїв, моноколіс та іншої подібної техніки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
скептик Показати IP 14 Вересня 2020 11:20
ага. треба ще один знак: не наближайтесь до підводи з пяним фірманом. навіщо робити велосипедні доріжки ? простіше поставити знак - і проблема вирішена.
Заробітчанин Показати IP 14 Вересня 2020 12:38
Я звісно вибачаюсь, але по Німеччині таких «нових» знаків валом! Нічого тому укравтодору придумувати не треба, просто підглянути на заході.
Роман Показати IP 14 Вересня 2020 13:55
Ще б запровадити проходження курсів з ПДР з видачею водійських прав відповідної категорії, адже велосипедисти являються учасниками дорожнього руху, а правил не знають.
Андрій до Роман Показати IP 15 Вересня 2020 07:42
Взагалі треба, так як деякі велосепидисти і особливо люди на електричних самокатах ганяють по дорозі як горні козли незнаючи де їм подітися або "летять" на пішохідному зі швидкість 30-45 км в навушниках.
Сергій. Показати IP 14 Вересня 2020 18:24
Цікаво, а чим міряти відстань, рулеткою чи штангельциркулем? Бред сивої кобили.
І Показати IP 15 Вересня 2020 21:56
Добре, а якщо те теля їде по проїзджій частині, мені на зустрічну вилітати?))
Григорій. Показати IP 16 Вересня 2020 11:07
Нажаль багато водіїв взагалі не зважають на велосипедиста на дорозі. Неодноразово приходилося вивертатися від наїзду легковика.
велосипедист Показати IP 17 Вересня 2020 11:45
На жаль, велосипедисти масово самі порушують правила ПДР. Бо нема штрафів і контролю. - їздять по дорогах по двоє поруч, займаючи половину проїжджої частини - їздять між рядами - повертають наліво з порушенням правил: шановні! вам не можна просто махнути рукою і на 4-смуговій дорозі виконувати поворот наліво, ніби ви мотоцикл! це заборонено! єдиний дозволений поворот таким чином - коли одна смуга, інакше треба спішуватися і йти по пішохідному переходу (або проїхати прямо і стати на перпендикулярній дорозі) - їздять на червоне світло - їздять п'яними в селах повально

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus