USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україні госпіталізували другу особу, яка повернулася з Італії

26 Лютого 2020 19:54
В обласну клінічну лікарню в Чернівцях госпіталізували з пневмонією вже другу людину, яка повернулася з Італії і могла контактувати з хворими на коронавірус.

Про це заявила заступник директора Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Марія Поліщук, повідомляє Укрінформ.

«Наразі в обласній лікарні є два пацієнти, які мають історію тривалого перебування в Італії. Їхній стан дещо порушений, але не критично, ближче до середньо важкого стану. І у жінки, про яку повідомлялося раніше, і в нового пацієнта – чоловіка – діагностували пневмонію. Вони проходять лікування і, порівняно з попередньою добою, їхній стан поліпшується. Оскільки обидва пацієнти знаходилися в Італії і могли контактувати з хворими на коронавірус, то їхні аналізи відправили до Києва для перевірки», – сказала чиновник.

Також вона розповіла, що грип у пацієнтів не підтвердився.

У той же час, присутня на брифінгу заступник голови ОДА Наталія Гусак повідомила, що в області визначили дві базові установи, в яких прийматимуть людей з підозрою на коронавірус. Наразі в цих лікарнях – 13 працюючих апаратів для штучної вентиляції легень, 50 масок і 50 комбінезонів.

«У нашій області визначили дві базові установи, які, в разі необхідності, прийматимуть людей з підозрою на коронавірус – обласна клінічна лікарня та дитяча обласна лікарня. Вони на сьогодні забезпечені 50 масками і 50 комбінезонами та окулярами. Але в МОЗ пообіцяли найближчим часом забезпечити регіони всім необхідним у повному обсязі», – зазначила Гусак.

За її словами, сьогодні представник Чернівецької обласної клінічної лікарні виїхав у Дніпро. Там він отримає допомогу, виділену урядом: інфузомати, мішки Амбу, пульсоксиметри, два апарати для штучної вентиляції легенів і 197 тисяч медичних масок.

«Якщо все буде добре, то вже в п’ятницю все це будемо мати в Чернівцях. На сьогодні у двох базових лікарнях працюють 13 апаратів для штучної вентиляції легенів. Ще 6 – ремонтують і, сподіваюся, незабаром теж будуть у медустановах», – сказала заступник голови ОДА.

Напередодні повідомлялося, що в Чернівцях госпіталізували жінку, яка нещодавно повернулася з Італії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 27 Лютого 2020 07:24
То вам не Китай. Тут аж 50(!!!!) масок є в лікарні.... ((
Борман Показати IP 28 Лютого 2020 12:22
Зараз всі "патріоти" будуть повертатися на Батьківщину після довгого заслання в Італії, Німеччині, Польщі.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus