USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

В Україні хочуть знизити ПДВ на продукти харчування до 0%, – Ірина Констанкевич

1 Лютого 2022 23:38
Депутатська група Партія «ЗА Майбутнє» ініціює законопроєкт про зниження ПДВ на продукти харчування до 0%.

Про це повідомляють на сторінці народного депутата України Ірини Констанкевич.

Як було зазначено, із першого липня нинішнього року нульовий ПДВ для харчових продуктів запроваджується в Європейському Союзі. А в сусідній Польщі нульовий податок на низку продуктів введено від сьогодні. Якщо Україна не вживатиме заходів та не знизить відповідно ПДВ для своїх виробників, українська продукція буде неконкурентоспроможною навіть на внутрішньому ринку. А дорогі продукти харчування і далі боляче битимуть по гаманцях людей.

Читати ще: В Україні вводять державне регулювання цін на низку продуктів: список

«Наші добрі сусіди, із якими ми дуже близькі, а саме Польща, із 1 лютого ввели нульову ставку ПДВ на низку продуктів харчування – хліб, молоко, м’ясо, яйця тощо. Про що це говорить? Це говорить про те, що на полицях наших магазинів ми маємо продукти на 20% дорожчі, ніж сьогодні в наших сусідів! Наша депутатська група «Партія «ЗА Майбутнє» докладе всіх зусиль, щоб найближчим часом у Верховній Раді був зареєстрований законопроєкт, який дозволить українському виробнику стати конкурентоздатним. Ми пропонуватимемо звести податок на додану вартість на продукти харчування до нуля – хоча би на тих же півроку, як пропонують наші сусіди!» – зазначив член депутатської групи «Партія «ЗА Майбутнє», народний депутат Іван Чайківський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ABC Показати IP 2 Лютого 2022 01:09
Не підуть на таке "зелені". Втрати від відміни ПДВ немає чим компенсувати. А це серйозний удар по бюджету, який і так тріщить по швах.
Я Показати IP 2 Лютого 2022 07:20
хотіти і зробити.............
—— Показати IP 2 Лютого 2022 09:01
В Польщі ПДВ 23%
Лучанин до —— Показати IP 2 Лютого 2022 09:38
Яке ти тупе!
опа Показати IP 2 Лютого 2022 21:47
Ціни в меншу сторону не зміняться, а бариги прибуток собі збільшать(((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus