USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Нульова ставка ПДВ на продукти зупинить зростання цін», – Ігор Палиця

2 Лютого 2022 09:41
Уже влітку українська продукція може коштувати значно дорожче, ніж європейська. Адже вся Європа знижує податки, щоб підтримати бізнес і громадян, а в Україні тільки «закручують гайки».

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив лідер партії «ЗА Майбутнє», народний депутат Ігор Палиця.

«Із 1 липня Європейський Союз запроваджує нульову ставку податку на додану вартість (ПДВ) на м’ясо, рибу, молоко, овочі, фрукти, зернові, борошно, хліб, олію та ін. Українські виробники просто не витримають конкуренції та будуть вимушені закритися або піти «в тінь».

Депутатська група «Партія «За майбутнє» неодноразово наголошувала на необхідності перегляду податкової реформи та зменшення фіскального навантаження на бізнес. Ми переконані, що в умовах рекордних цін на продукти та енергоносії держава повинна комплексно підтримувати бізнес і громадян.

Читати ще: В Україні хочуть знизити ПДВ на продукти харчування до 0%, – Ірина Констанкевич

На найближчій сесії ми представимо на розгляд Верховної Ради законопроєкт про запровадження в Україні на півроку нульової ставки ПДВ на основні продукти харчування, а також соціально значущі товари та послуги.

Зниження податків – це єдине, що зупинить зростання цін і врятує українських виробників», – зазначив у своєму дописі нардеп.

Нагадаємо, у Польщі президент Анджей Дуда підписав закон про тимчасове зниження ПДВ на харчові продукти, газ, паливо та міндобрива. Закон діятиме від 1 лютого до 31 липня.

Закон є частиною так званого «Антиінфляційного щита 2.0», підготовленого польським урядом для захисту населення від високої інфляції.

Передбачаються такі заходи:

– ПДВ на продукти харчування та напої, які наразі підлягають ставці 5%, зменшиться до нуля;

– З 23% до 8 відсотків зменшиться ставка на паливо;

– Податок на міндобрива і газ зменшиться з 8% до нуля.

Читати ще: В Україні вводять державне регулювання цін на низку продуктів: список
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Дипломований неук Показати IP 2 Лютого 2022 10:54
Зниження пдв у нас не працює, всерівно бариги накрутять ціни.
123 Показати IP 2 Лютого 2022 11:08
Не зупинить. Хіба що загальмує. Головна причина в інфляції
Льотчик Показати IP 2 Лютого 2022 11:47
В нас навіть бабки на молоко,яйця,сметану ПДВ накручують.Коли питаєшся ,чого дорожче як в магазині то кажуть бо то домашнє,так в магазині ПДВ платять20%,а ви ж не платите.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus