USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні ліквідують 1261 держпідприємство

5 Листопада 2019 08:58
Міністерство економічного розвитку і торгівлі планує провести ліквідацію 1261 державного підприємства.

Про це повідомив міністр економіки Тимофій Милованов, передає Цензор.НЕТ.

«Відправити в ліквідацію планується 1261 підприємство. Це означає, що цих підприємств не існує. Або там стіл і два стільці. Наприклад, у нас у концерні Укрспирт є такі заводи», – сказав Милованов.

Мінекономіки буде узгоджувати списки наявних державних підприємств і з’ясовувати у кожного центрального органу влади, навіщо йому потрібен той чи інший актив.

«У нас 3733 підприємства. Але це включаючи ті, які перебувають у зоні АТО і в Криму. Тобто, мінус 600, у нас залишається три з гаком тисячі підприємств. Їх складно порахувати – ми місяць не могли з МінАПК узгодити список їхніх підприємств», – зазначив міністр.

На цей момент існує 61 орган влади, який керує підприємствами.

За словами Милованова, Офіс управління проектами сформував концепцію приватизації, згідно з якою підприємства класифікуються за трьома категоріями. Перша група – стратегічні підприємства, які залишаються в управлінні міністерств та інших органів влади. Друга група йде на приватизацію. Третя – на ліквідацію. На кожному такому підприємстві створять ліквідаційні комісії.

Нагадаємо, що раніше Верховна Рада скасувала список держкомпаній, заборонених до приватизації. Парламент вніс запобіжники, які не дозволять відправити держпідприємства на банкрутство.

Пізніше в Мінекономіки заявили, що приватизація Укрспирту може принести в бюджет 6-7 млрд. За десять років виробництво спирту на підприємстві скоротилося в чотири рази, а частка нелегального ринку спирту значно зросла.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus