USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні можуть мобілізувати обмежено придатних: де проходитимуть службу

1 Лютого 2023 18:30
Від початку повномасштабного вторгнення в Україні діє загальна військова мобілізація. Нещодавно стало відомо, що громадян, яких військово-лікарняні комісії визнали обмежено придатними до служби за станом здоров'я, також можуть мобілізовувати.

Про це повідомив начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ полковник Роман Горбач, інформує 24 канал з посиланням на Military Media Center.

З його слів, ті військовозобов'язані, які обмежено придатні до військової служби у воєнний час, можуть бути мобілізовані, але їхня служба проходитиме не у бойових частинах. Полковник каже, що ця категорія людей служитиме у військових частинах забезпечення.

Також вони можуть служити в установах та навчальних закладах Міністерства оборони, в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, в інших небойових підрозділах.

Які документи потрібно взяти з собою у військкомат

Після того, як військовозобов’язаний чоловік отримав повістку, йому необхідно сходити до військкомату. Із собою необхідно мати:

- документ, що посвідчує особу,

- індивідуальний податковий номер,

- обліковий військовий квиток,

- документи, які стосуються стану здоров'я, сімейного стану, навчання тощо.



Читати ще: В Україні почали видавати повістки нового зразка: який вигляд вони мають і чим відрізняються від попередніх

Якщо у вас є індивідуальні медичні показання, то слід мати із собою висновок лікарсько-консультативної комісії, повну історію хвороби.

Зауважимо, що правом на відстрочку від призову можна скористатися лише до моменту набуття статусу військовослужбовця.

Після призову під час мобілізації та зарахування до особового складу військової частини подавати заяву про відстрочку пізно. Право на звільнення від призову реалізується шляхом подання відповідної заяви з додаванням документів, що підтверджують наявність обставин на підставі яких реалізується право на відстрочку. Такими документами можуть бути докази, що підтверджують сімейний зв’язок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 1 Лютого 2023 19:53
якщо вже так пішли справи, тоді питання до старших офіцерів в ЗБД: можливо, вже час припинити класти особовий склад сотнями в могили?
Сергій Показати IP 1 Лютого 2023 20:04
А прокурорів і суддів не хочуть мобілізувати?
Женя Показати IP 1 Лютого 2023 20:21
"можуть". Вже як 3 тижні назад вліпили мені повістку на двері, клоуни.
H8er Показати IP 1 Лютого 2023 20:31
Axxaaxaaa!! Сина Данілова, голови СНБО з Маямі визвати не хочете? Там здоровий бугай.
Правда Показати IP 2 Лютого 2023 05:56
Серйозно.В нас по тилах повно вже мобілізованих,бюджет не витримує...обмежено-це хворі люди,які після мобілізації опиняться в лікарнях,шпиталях...і який в цьому сенс,"совковий"план.
Правда Показати IP 2 Лютого 2023 07:06
Всю кабінетну армію,яка отримує по 30000 до зарплати за " особливі умови" не хочуть відправити на фронт!!!?????
Правда Показати IP 2 Лютого 2023 11:05
Згадався "совковий"вираз..."чим більше в армії дубів,тим міцніше наша оборона"...може полковник хоче хоча би очолити батальонно- тактичну групу,чи далі буде штани протирати і чекати пенсії...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus