USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні почали видавати повістки нового зразка: який вигляд вони мають і чим відрізняються від попередніх

30 Січня 2023 10:34
В Україні почали видавати повістки нового зразка, які від попередніх відрізняються кількома пунктами.

Про це повідомив начальник Тернопільського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Ігор Гусєв в сюжеті «Тернопіль 1», передає ТСН.

Він розповів, що відтепер замість військових комісаріатів – територіальні центри. Друга відмінність, збільшилась кількість документів, які необхідно принести в центр комплектування для уточнення своїх даних. До паспорта, військового квитка й прописного потрібно ще додати ідентифікаційний номер.

Також у повістці нового зразка є пункт, у якому йдеться, що військовозобов’язаний нестиме відповідальність, якщо не з’явиться у пункт без поважної причини.

Читати ще: Повістки прикріплюють на дверях квартир і будинків. Чи законно це

«В минулому формулюванні було чітко вказано, що якщо людина не прибуде, то буде підлягати адміністративному покаранню. Це юридично неправильно, тому що є різні обставини. Бувають певні причини, зокрема і визначені законодавством, через які людина може не прибути в територіальний центр», – пояснив Гусєв.

Читати ще: Чи законне вручення повісток на блокпостах і вулицях, та що загрожує за ухилення від мобілізації. Роз’яснення

Втім повістки із проханням з’явитися у військові центри залишились без змін.

Як ми писали, Кабмін затвердив новий порядок організації та ведення військового обліку. Громадяни України, які перебувають за кордоном понад три місяці, зобов’язані стати на консульський облік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus