USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні можуть продовжити загальну мобілізацію. Назвали умову

2 Травня 2022 18:48
Мобілізація буде продовжена після 24 травня, якщо того вимагатиме ситуація.

Про це заявив начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач під час брифінгу, передає УНІАН.

«Все залежить від обстановки, яка буде станом на той момент, коли вона має закінчиться. Якщо така потреба буде, будуть продовжуватися бойові дії, то однозначно буде потреба поповнити фахівцями наші військові частини. Тому керівництвом буде продовжена мобілізація після 24 травня», – зазначив він.

Горбач додав, що хвиль мобілізації не було, вона у нас одна.

«В один період (часовий, – ред.) ми більше мобілізовували, в другий менше, зараз ще менше мобілізовуємо. І наступної хвилі наразі не передбачається. Якщо навіть припустити, що вона буде, то мобілізовуватимуть не тільки офіцерів. Все залежить від обстановки, яка на бойових порядках, і від потреби у військовослужбовцях. Можливо, це будуть офіцери, можливо, сержанти або солдати», – розповів Горбач.

Читати ще: На вулицях і блокпостах Луцька вручають повістки. Чи мають право і що це означає

Він вказав, що військовозобов’язані були призвані на військову службу за військово-обліковими спеціальностями.

За його словами, порівняно з 2014 роком, коли також була оголошена мобілізація, спостерігається більше мотивації у людей йти на військову службу.

«Це набагато мотивованіші люди, і відбувається це, мабуть, тому, що зараз у нас війна йде в набагато більших масштабах, і майже всі люди прониклися тим, що треба обороняти державу. Крім нас, цього ніхто не зробить. Тому мотивація нині на військову службу досить висока. Є дійсно особи, які ухиляються від цього обов’язку, але їх мало, і на загальну картину це майже не впливає», – сказав Горбач.

Також Горбач розповів про те, що чекатиме військовозобов’язаних, які отримали повістки та виїхали за кордон незаконно.

«Щодо військовозобов’язаних, які отримали повістки. Якщо будуть виявлені факти, що вони виїхали за кордон незаконно, тобто таким чином вони ухилилися від виконання свого обов’язку, від проходження військової служби. За це чинним законодавством передбачена кримінальна відповідальність, тобто ці люди будуть кримінально переслідуватись відповідно законодавству України», – розповів він.

24 лютого Президент Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію. Вона проводиться протягом 90 днів і має закінчитись 24 травня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus