USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

Захід готує план припинення війни в Україні, – ЗМІ

4 Червня 2022 13:54
На четвертому місяці повномасштабного військового вторгнення Росії на територію незалежної України представники США, Євросоюзу і Великобританії почали проводити регулярні зустрічі, на яких обговорюють план припинення війни в Україні шляхом переговорів.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на CNN.

Протягом останніх тижнів офіційні особи США регулярно зустрічалися зі своїми британськими та європейськими колегами, щоб обговорити потенційні рамки для припинення вогню та війни шляхом переговорів.

За даними джерел, серед тем був план з чотирьох пунктів, запропонований Італією наприкінці минулого місяця.

Ця схема передбачає зобов’язання України до нейтралітету щодо НАТО в обмін на певні гарантії безпеки та переговори між Україною та Росією щодо майбутнього Криму та Донбасу.

Україна не бере безпосередньої участі в цих дискусіях, незважаючи на зобов’язання США про «нічого щодо України без України».

Американські та українські офіційні особи заявляють, що США не тиснуть на Україну, щоб вона погодилася на певний план чи щоб сіла за стіл переговорів з росіянами.

Американські та західні чиновники кажуть, що зростає занепокоєння, що якщо росіяни та українці не повернуться до столу переговорів й не досягнуть угоди, то війна затягнеться – потенційно на роки.

Неясно, чи перетворяться ці дискусії на справжні переговори про врегулювання. Адміністрація Байдена все ще не бачить реальної перспективи для будь-яких дипломатичних проривів чи припинення вогню найближчим часом, і двоє чиновників НАТО заявили, що альянс не бачить бажання вести переговори з української сторони – частково тому, що жорстока кампанія бомбардувань Росії та численні порушення прав людини знищили громадську підтримку будь-яких поступок Росії.

За словами чиновників, Москва також мало зацікавлена в серйозних переговорах. Зараз Україна зосереджена на забезпеченні військової переваги на сході та півдні, щоб поставити себе на вищу позицію на переговорах, зазначають джерела.

«Ми можемо запропонувати будь-які плани, але навряд чи Київ піде на щось, що передбачає поступки територією на даний момент», – сказав один з чиновників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
життя Показати IP 4 Червня 2022 15:48
давно пора.
1 до життя Показати IP 4 Червня 2022 20:24
що саме пора? віддати частину територій? чи може, щоб хтось замість України провів переговори і вирішив нас не питаючи? що саме в цій новинні вам сподобалось?
сон за гроші Показати IP 5 Червня 2022 08:33
клепати москалів
манюня Показати IP 6 Червня 2022 14:40
..це те ж саме що прийшов в чужу хату бо тобі сподобалось..завидки та давай територію..капець .. і які тут можуть бути переговори коли ця російстка нечисть рівняє нас Українців з землею..що те пуйло не сприймає Президента як чоловіка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus