USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

В Україні остаточно заборонили Комуністичну партію, – представниця Верховної Ради в КСУ

16 Травня 2022 21:10
В Україні набуло законної сили рішення суду про заборону Комуністичної партії. Це сталося більше ніж через шість років після ухвалення «закону про декомунізацію».

Про це повідомила народна депутатка від «Слуги Народу», представниця Верховної Ради у Конституційному суді Ольга Совгиря.

Ще у 2015 році Верховна Рада ухвалила «закон про декомунізацію» в Україні, який передбачав засудження комуністичного режиму та заборону пропаганди його символіки. Однак питання про заборону Комуністичної партії України мав вирішити суд.

Міністерство юстиції України зверталося до суду з позовом про заборону Комуністичної партії на території України ще у 2014 році, і відтоді тривала судова тяганина. Окружний адміністративний суд Києва постановою від 16 грудня 2015 року припинив діяльність Компартії, але це рішення було оскаржене в апеляційному порядку і не вступило в законну силу.

На підставі «закону про декомунізацію» Компартія не могла брати участі у виборах, але все ще продовжувала існувати й навіть отримувала членські внески.

А втім, за словами Совгирі, нещодавно Шостий апеляційний адміністративний суд завершив розгляд апеляційної скарги у цій справі та відмовив у її задоволенні, внаслідок чого рішення суду про заборону Комуністичної партії України вступило у законну силу.

Зазначимо, наразі сам суд не повідомляв про таке рішення, а через воєнний стан доступ до судових реєстрів України тимчасово обмежений.

Нагадаємо, в Україні заборонили діяльність проросійських партій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus