USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні перевірили субсидіантів і пенсіонерів: де найбільше порушників

4 Березня 2021 10:09
В Україні в 2020 році Міністерство фінансів знайшло 2,5 млн порушень під час перевірки отримувачів соціальної допомоги та інших виплат з бюджету.

Про це міністр фінансів Сергій Марченко заявив в інтерв’ю виданню Сьогодня, повідомляє OBOZREVATEL.

«У 2020 році нами було отримано інформацію для проведення верифікації виплат на загальну суму 455 млрд грн. За 1,6 млрд грн Мінфіном виявлено різні невідповідності інформації про одержувачів соціальних виплат в реєстрах, базах даних і т. д. Ми розіслали близько 2,5 млн рекомендацій відповідним органам провести додаткову перевірку по кожному випадку», – пояснив Марченко.

За його словами, найбільше порушень серед одержувачів субсидій. На другому місці опинилися пільговики, потім одержувачі соціальної допомоги.

«Якщо оцінювати структуру порушень і невідповідностей, то в 70% випадків йдеться про житлові субсидії. Тут ми розіслали понад 1,7 млн рекомендацій, по пільгам – 506 тисяч, по соцдопомозі – 170 тисяч, по страхових виплатах – 4,8 тисячі, по безробіттю – 4,4 тисячі і по пенсійним виплатам – 46 тисяч рекомендацій», – розповів Марченко.

Читати ще: Пенсії, тарифи та субсидії: яким буде життя українців з 1 березня
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
321 Показати IP 4 Березня 2021 10:50
Корупція давно в'їлася і процвітає у цьому напрямку роботи. Називається дуже просто, - "ти мені я тобі". Якщо бути чесним, то у нас 30% громадян України, які користуються субсидіями, соціальними виплатами, незаслуженими пенсіями та пільгами, отримали їх за хабарі. Через своїх родичів, що працюють в пенсійних фондах, близьких знайомих, лікарів медико-соціальних експертних комісій, які видають фіктивно-неправомірні довідки, результати. Прийшов на комісію заплатив за пільги, дав хабаря. Пройшов рік знову прийшов на комісію дав хабаря і рік його ніхто не чіпає. Ось де поле діяльності правоохоронних органів.
Анонім Показати IP 4 Березня 2021 12:53
Хіба нормально, що на квартири які здаються є субсидії?
Народна прокуратура Показати IP 4 Березня 2021 14:33
До 321. Знов за рибу гроші. Та за Вашою логікою все населення треба поділити на дві частини, одну з яких призначити поліцаями за контролем над другою. Як Ви не можете нарешті зрозуміти, що біля кожного поліцая не приставиш, що не здатна ніяка у світі правоохоронна система спрацювати, якщо на кожному кроці - від прийняття закону до отримання субсидії - суцільні злодії. І це не чиновники, на яких зараз прийнято вішати усіх собак, це так звані "прості" люди, які за жодних обставин не бажають дотримуватись визначених законодавством правил: при переплануванні квартир, здачі в оренду нерухомості, торгівлі і таксуванні, керуванні транспортним засобом і заготівлі деревини тощо. І так скрізь!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus