USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україні після понад 5-річної перерви відновлять навчання епідеміологів

14 Вересня 2020 14:38
В Україні вже декілька років не проводять набір у виші на спеціальність епідеміологів. Проте незабаром планують сформувати державне замовлення на їх освіту та відновлюють роботу медико-профілактичних факультетів.

Про це в ефірі одного з телеканалів заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, повідомляє 24 канал.

Оскільки декілька років тому в нашій країні ліквідували медико-профілактичні факультети, влада вирішила, що їх варто відновити. «В цьому році ми будемо формувати державне замовлення на епідеміологів, на лікарів-гігієністів», – наголосив Ляшко.

Заступник очільника МОЗ впевнений, що з українських вишів будуть випускати якісних спеціалістів, адже в нас збереглася «школа, яка навчала лікарів-епідеміологів». Проте, планують туди внести дещо нове: до прикладу, започаткувати магістрів з громадського здоров’я, розширити спектр послуг тощо.

Зазначимо, що, за словами епідеміологів, в Україні вже понад 5 років медичні університети не проводять набір на спеціальність лікар-епідеміолог. Зараз можна піти на епідеміологію лише в інтернатуру, отримавши попередньо диплом за спеціальністю «лікувальна справа» або «медицина».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ан Показати IP 15 Вересня 2020 09:40
зразу пишіть що в Україні після тотального знищення санепідемслужб американкою Супрун і порошенком знову відновлюють

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus