USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні планують відмовитися від «листів щастя» для водіїв

11 Травня 2021 16:35
У Міністерстві внутрішніх справ планують найближчим часом змінити процедуру оформлення порушень Правил дорожнього руху, і відмовитися від надсилання так званих «листів щастя» водіям.

Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Безпека країни», повідомляє Укрінформ.

За його словами, раніше в Україні з’явилася можливість сплачувати штрафи за порушення ПДР онлайн, і поінформував, що частка своєчасної оплати штрафів в Україні складає більше 86%, що відповідає європейському рівню.

«Ми вважаємо, що саме доступність електронних сервісів забезпечує таку високу дисципліну платежів. До речі, до 90% оплат станом на сьогодні здійснюються ще до того, як водій отримає поштою постанову про оформлення штрафу. Тому ми найближчим часом змінимо процедуру оформлення порушень ПДР, і відмовимося від надсилання цих «листів щастя» так званих, що дозволить економити приблизно 6 мільйонів гривень державних коштів на місяць», – зазначив глава МВС.

Аваков нагадав, що раніше у мобільному додатку «Дія» були запроваджені цифрові образи паспорту громадянина України у вигляді ID-картки та закордонного біометричного паспорту, посвідчення водія, свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

6 травня Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав закон, що скасовує надсилання поштою виконаних постанов про адмінправопорушення.

Документ було направлено на підпис президенту.

Закон скасовує необхідність надсилання на поштову адресу порушника постанов про адмінправопорушення, по яких уже сплачений штраф.

Відповідний законопроєкт № 5058 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо виконаних постанов» Верховна Рада ухвалила в другому читанні на позачерговому засіданні 29 квітня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus