USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Листи щастя» отримуватимуть не всі водії. Рада ухвалила закон

30 Квітня 2021 10:58
Верховна Рада на позачерговому засіданні 29 квітня скасувала обов’язкове поштове направлення водіям постанов про адмінпорушення, штраф за якими вже сплачено.

Про це повідомляє Koреспондент.

За законопроект № 5058 проголосували 305 нардепів.

«Проект закону пропонує скасувати необхідність відправлення на поштову адресу порушника виконаних постанов про адміністративні правопорушення (тобто, за якими вже сплачено штраф)», – йдеться в пояснювальній записці.

Документ вносить зміни до статей 279-1 та 291 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Встановлюється, що постанова про накладення адміністративного стягнення надсилається порушнику рекомендованим листом із повідомленням лише у разі, якщо вона не була виконана шляхом сплати штрафу протягом 15 робочих днів з дня її винесення. Підставою набрання постановою законної сили вважатиметься в тому числі її виконання, тобто сплата штрафу.

Автори очікують, що після ухвалення такого закону заощаджені у результаті припинення неефективного використання кошти будуть спрямовані на фінансування заходів забезпечення безпеки дорожнього руху, розвиток паркувальної сфери міст та впровадження інфраструктурних проєктів.

Читати ще: Перший антирекорд: у Львові п’яного водія оштрафували на 71 тисячу за новим законом

Нагадаємо, в березні в Україні ввели нові штрафи за порушення ПДР. Нетверезим водіям водіння тепер коштуватиме 17 тисяч і заборона сідати за кермо протягом року. За повторний проступок штраф подвоїться, а заборона на водіння діятиме три роки. Пізніше стало відомо, що першого водія-порушника «покарали» на 20,4 тисячі гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus