USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Україні почали діяти нові правила карантину

6 Грудня 2021 08:15
В Україні з 6 грудня почали діяти нові правила карантину.

Раніше це анонсувала під час онлайн-брифінгу заступниця міністра охорони здоров‘я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич, пише УНІАН.

«З понеділка, 6 грудня, в Україні почнуть діяти нові правила карантину, які уряд ухвалив минулого тижня. У першу чергу, вони торкнуться невакцинованих українців», – зазначила вона.

Читати ще: Бізнес не матиме альтернативи: які карантинні обмеження чекають на Волинь вже з грудня

Заступниця міністра нагадала, що згідно з новими правилами, відвідувати громадські заклади у «жовтому» рівні епіднебезпеки зможуть лише ті, хто отримав принаймні одну дозу щеплення проти COVID-19 та має відповідний документ: «жовтий» COVID-сертифікат чи довідку форми 063/о.

«Ця ж норма буде поширюватися й на працівників громадських закладів – для обслуговування відвідувачів та клієнтів працівникам ресторанів, готелів та спортзалів доведеться мати принаймні одне щеплення проти COVID-19. Водночас, як і раніше, для відвідування громадських закладів можна буде використовувати й негативний тест, який чинний 72 години, або сертифікат про одужання», – пояснили Карчевич.
Водночас для роботи та відвідування громадських закладів у «червоному» рівні епіднебезпеки підійде лише сертифікат про проходження повного курсу вакцинації проти COVID-19, негативний тест або сертифікат про одужання.

Окрім того, з понеділка термін дії «жовтих» COVID-сертифікатів буде зменшено, він становитиме 30 днів.

Читати ще: В Україні з грудня скоротять термін дії «жовтого» COVID-сертифікату з 120 до 30 днів

«Ми спостерігаємо тенденцію, коли люди, отримавши першу дозу вакцини, не звернулися вчасно за другою. Це означає, що людина не має ефективного захисту від хвороби та її наслідків. Тож із 6 грудня усі громадяни, в яких від дня отримання першої дози сплине 30 днів, використовувати «жовтий» COVID-сертифікат не зможуть», – наголосила вона.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
українець Показати IP 6 Грудня 2021 08:23
А типу їх будуть дотримуватись?! Для України то все профанація, ніхто не дотримувався і не буде дотримуватись і ніхто нічого не виконує! :(
Українка до українець Показати IP 6 Грудня 2021 11:14
Говори, будь-ласка, за себе. Ти ще не вся Україна.
Правда Показати IP 6 Грудня 2021 09:20
Не зрозуміло.А де контроль.Хто по законодавству має його проводити,яким чином,які покарання і де це написано у відповідності до чиннного законодавства України і так далі.Все як завше і ніякої відповідальності.На кого захочемо,на того і "наїдемо"-типовий "державний рекет" і вседозволеність чиновників,яких давно потрібно розігнати...бо у нас же "діджіталізація".
Правда Показати IP 6 Грудня 2021 09:24
Заборонено перебування на вулиці без документів!Це що?До чого тут вулиця?Вони розуміють,що пишуть.У нас що,надзвичайний стан,комендантська година...
МАША Показати IP 6 Грудня 2021 09:32
А як вакцина Astrazeneca , якщо другу дозу можна колоти через 4-12 тижнів? Скоро і другу скоротять вакцинацію до півроку , щоб колоти далі ,вбивати імунітет в людей.
скептик Показати IP 6 Грудня 2021 10:05
ця довбанута влада скоро дихати заборонить. вакцинація була і є ДОБРОВІЛЬНОЮ. відсутність вакцинації не може бути підставою для обмеження права вільного пересування.
Правда Показати IP 6 Грудня 2021 10:28
Керівник Пфайзер чітко сказав-вакцинація кожен рік,бо мутації.Це як і грип,але ж при грипі вакцинація не є обовязковою була.Людство просто "привяжуть" до вакцини і до смартфона і до всіх даних.А ще декілька років тому просто посміхались,та ви що,це ж персональні дані і тільки я маю право...ЯКЕ ПРАВО?
правдиваЯ до Правда Показати IP 6 Грудня 2021 11:42
Після грипу немає таких наслідків як після ковідли! Відчуваєте різницю чи зовсім неосвічені?!
скептик до правдиваЯ Показати IP 6 Грудня 2021 12:49
серйозно ? це ти сам придумав, чи тобі вдовбали в твій курячий мозок ? вакцина НЕ ДАЄ ЖОДНОЇ ГАРАНТІЇ, що ти не захворієш тим же ковідом. тому ця вся шизофренія з вакцинацією - це просто розкручування бізнесів пфайзерів та інших ділків від фармації
Лучанин до скептик Показати IP 6 Грудня 2021 16:28
І тільки у таких як ви світлий розум, яким ви плідно черпаєте інформацію із супердостовірних джерел, щось типу таких "Сенсація. Від вас це приховували", і потім збираєтесь у групки і тішетесь із своєї "освіченості" і розказуєте, які всі дурні.
скептик до Лучанин Показати IP 6 Грудня 2021 16:59
от ваше бла-бла-бла - це супердостовірна інфа
Анонім Показати IP 6 Грудня 2021 12:13
і так ми потихеньку прийдем до чіпізації. люди привикнуть що кожен рік треба колотись. це така собі світова репетиція
Правдивая Показати IP 6 Грудня 2021 12:50
Ты хоть историю гриппа перечитай сначала. До недавнего времени это была также смертельная болезнь, пока антибиотик не изобрели. И грипп как и любая другая болезнь тоже осложнения даёт. Ты инфу походу из ящика черпаешь. Тебе там скоро скажут новое... будешь дальше в панике бегать и клавишами стучать.
скептик до Правдивая Показати IP 6 Грудня 2021 14:44
спєціялістка ти наша. антибіотики НЕ ЛІКУЮТЬ грип. це вірусне захворювання. і причиною смертельних випадків якраз і є лікування такими "спецами" як ти
ABC до Правдивая Показати IP 6 Грудня 2021 15:36
Антибіотики ефективні проти бактерій. Грип - вірусне захворювання, його антибіотиками не лікують. Не знаю з якого ящика берете інформацію.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus