USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Порядок оформлення субсидій змінили. Нові правила

25 Вересня 2015 15:34
Кабмін ухвалив нові правила оформлення субсидій. Відтепер субсидію може оформити людина, на яку не оформлений особовий рахунок на сплату послуг ЖКГ. Про це інформують наші столичні колеги з ТСН.

Уряд спростив правила оформлення та вдосконалив порядок призначення субсидій населенню. Про це на брифінгу в Кабміні повідомив заступник міністра соціальної політики Віталій Мущинін.

До слова, у Луцьку в Офісах розвитку кварталу Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» мешканцям міста надають детальну консультацію щодо оформлення субсидій.

Це вже треті зміни від початку дії (1 травня) призначення субсидій за новою системою.

Новації при оформленні субсидій:

1. Скасовано необхідність обов'язкового оформлення особових рахунків на сплату житлово-комунальних послуг на особу, що звертається за субсидією. Відтепер субсидію призначатимуть одній із зареєстрованих у житлі осіб, незалежно від того, чи відкрито на неї особовий рахунок на сплату послуг. Зокрема, орендарям житла субсидія призначатиметься без необхідності відкриття на них особових рахунків – лише на підставі договору оренди. Дотепер орендарі не можуть оформити особові рахунки на себе, бо власники житла не дають відповідної згоди, що унеможливлювало призначення субсидій, зокрема, внутрішнім переселенцям.

2. Визначено вичерпний перелік документів, які враховуються комісією при ухваленні рішення про призначення субсидії з урахуванням лише осіб, що фактично проживають у помешканні. Скасовано необхідність обстеження домогосподарства у разі наявності одного з таких документів. Тобто віднині не враховуватимуть осіб, які зареєстровані, але фактично не проживають. Крім того, комісії надано право призначати субсидію на підставі кількості осіб, що фактично проживають, у разі відсутності документів, що підтверджують непроживання осіб з числа зареєстрованих. Таке рішення приймається після обстеження умов проживання сім'ї. Ця новація дозволить отримати субсидію, приміром, пенсіонерці, з якою зареєстровані дорослі діти, які виїхали за кордон чи не підтримують зв'язки з родиною.

3. Надано можливість призначати субсидію сім'ям, які мешкають окремо у житловому будинку, розділеному на дві половини. 4. Надано змогу при призначенні субсидії дитячим будинкам сімейного типу і прийомним сім'ям враховувати кількість дітей, які фактично проживають, але не зареєстровані.

5. У разі розбіжності в даних про склад зареєстрованих осіб і про кількість осіб, яким нараховується плата за послуги, для розрахунку субсидії використовуються дані про склад зареєстрованих. Це нововведення суттєво прискорить надання субсидій.

6. Приведено у відповідність до законів перелік доходів, які не враховуються для призначення субсидії: доходи учасників АТО; доходи від роботи у виборчій комісії.

7. Якщо субсидія призначена рішенням комісії, то на наступний термін субсидія призначається на підставі того ж рішення, якщо у сім'ї не відбулися зміни. Тобто питання не виноситься знову на комісію.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанка Показати IP 25 Вересня 2015 17:33
Волинські Новини, напишіть норму закону згідно якої ви пишете цю статтю? Де зазначений точний перелік документів для субсидії? Де зазначено, що Скасовано необхідність обстеження домогосподарства у разі наявності одного з таких документів? Давайте конкретику, щоб допомогти людям!
Koss Показати IP 1 Жовтня 2015 15:55
http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/106-2015-%D0%BF 6) пункт 6 після слів "на якого відкрито особовий рахунок за місцем реєстрації" доповнити словами ", або особі, яка не зареєстрована, але фактично проживає у житловому приміщенні (будинку) на підставі договору найму (оренди) житла, і на яку відкрито особові рахунки із сплати житлово-комунальних послуг (далі - орендар) Не вводьте людей в оману

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus