USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

6 Грудня 2022 11:50
Внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в Україні почали перевіряти за списками. Багато переселенців не знялися з реєстрації, хоча вже повернулися додому. Після перевірок такі ВПО втратять виплати.

Про це розповіла міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович в інтерв’ю, пише Obozrevatel.

Жолнович пояснила, що як тільки людина повертається на своє місце проживання, вона має втрачати статус переселенця, а відповідно і виплати для ВПО.

Під час перевірки кожному переселенцю надійде повідомлення із проханням з’явитися в управлінні соцзахисту та підтвердити місце свого перебування. Якщо людина не з’являється протягом 10 днів, виплати припиняються.

Якщо переселенець не зміг відвідати управління соцзахисту у вказаний термін через недовгий від’їзд, наприклад, у відрядження, виплату все одно відберуть. Однак її відновлять, щойно ВПО повернеться і подасть заяву.

Водночас якщо людина вже повернулася додому, але їй досі потрібна допомога від держави, також потрібно подавати нову заяву. Виплати здійснюватимуться вже за іншими програмами підтримки.

«Якщо людина повернулася, і в неї немає роботи, є інші проблеми, які вона не може вирішити і потребує додаткової підтримки, то в нас є програми: для малозабезпечених, багатодітних, ті ж субсидії (на оплату комуналки, – ред.). Ми можемо також допомагати, вирішуючи конкретну проблему, яка виникає у місці постійного проживання», – розповіла міністерка.

Допомогу отримують лише ті переселенці, які виїхали з окупованих територій чи місць, де йдуть бойові дії. Згідно з постановою № 457, до травня гроші могли отримати всі переселенці, а після травня – лише ці дві групи.

Гроші одержують:

– особи старші за 18 років – по 2000 грн;

– діти та особи з інвалідністю – по 3000 грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus