USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Виплати переселенцям продовжили, але з 1 березня допомогу будуть отримувати не всі

25 Січня 2024 22:32
Виплати для внутрішньо переміщених осіб уряд продовжив до 1 березня, після чого отримувати допомогу будуть лише певні категорії переселенців.

Про це розповіла міністр соціальної політики Оксана Жолнович в ефірі телемарафону, передає УНІАН.

«Ми спільно з урядом вирішили ще на місяць продовжити абсолютно всім, до 1 березня, існуючі умови виплат. Тобто нічого не змінюється, автоматично нові критерії переносяться з 1 лютого на 1 березня. По цьому ми вже досягли домовленостей всередині уряду і знайшли відповідний ресурс, бо це не малий ресурс: один місяць продовження таких допомог тягне нам понад 6 млрд грн», – сказала міністр.

Читат ще: В Україні змінили порядок виплат переселенцям: про які нововведення треба знати

За її словами, при цьому з 1 березня виплати автоматично будуть продовжені пенсіонерам з категорії ВПО, в яких пенсія менша за 9444 грн, тобто пенсіонерам з високим рівнем доходу допомога продовжуватись не буде. Також автоматично продовжується допомога для людей з інвалідністю першої та другої груп, а також для дітей-сиріт.

«Разом з тим, ми дещо по-іншому підходимо до допомоги іншим родинам, і тут важливо звернутися (за призначенням виплат, – ред.), а звернутися можуть ті родини, у яких є діти і, наприклад, один з батьків здійснює догляд за дітьми до 14 років, бо школи чи садочки онлайн. Зрозуміло, що це наші території, де можливі бойові дії», – зазначила Жолнович.

За словами міністра, також продовжено виплати для тих родин, які працевлаштувалися в минулому році, але мають невеликі доходи – менше за 9400 грн на кожного члена родини.

Читати ще: Як переселенцям у Луцьку отримати допомогу на проживання

Крім цього, будуть продовжені виплати людям, які проживають на умовно безпечних територіях, але їхні діти до 6 років не ходять у садочки через нестачу місць.

«Тобто ми дуже гнучко підходимо до кожної категорії, враховуємо всі обставини. Разом з тим, наголошуємо, що всі, хто можуть працювати, мусять і мають працювати», – підкреслила міністр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus