USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Україні шахраї навчилися «псувати» банкомати: як правильно користуватися

13 Липня 2020 14:35
В Україні активізувалися випадки розміщення шахрайських пристроїв (скрімінгів) на банкомати. Спеціальні прилади допомагають зловмисникам робити дублікат карти. Щоб не потрапити на вудку шахраїв, недостатньо користуватися тими банкоматами, які розміщені в супермаркетах.

Як розповіла OBOZREVATEL заступниця директора «ЄМА» Олеся Данильченко, більшість скрімінгів встановлюють саме в банкоматах у магазинах і супермаркетах. А щоб зберегти свої кошти, експертка радить дотримуватися декількох правил.

Встановити ліміт на зняття готівки в банкоматі. У банківському додатку на ту картку, яку ви носите з собою, встановіть обмеження в 200-300 грн. Навіть якщо шахраї зможуть вкрасти дані, всі гроші роздобути вони не зможуть.

Попросити банк випустити картку з чіпом. Такі картки частіше коштують дорожче, але зняти з них дублікат значно складніше.

Прикривати рукою клавіатуру банкомату, коли набираєте пін-код. Якщо на пристрої встановлено камеру, вона не зможе «підглянути», які цифри ви набираєте.

Також важливо оглядати банкомат перед тим, як його використовувати. Але якщо скімінг внутрішній, його помітити неможливо. Данильченко каже: навіть вона, працюючи експертом із безпеки, не завжди може на вигляд «упізнати» скімінговий пристрій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин. Показати IP 13 Липня 2020 18:19
Що в банках немає спеціалістів щоб оглядали банкомати знешкоджували всякі пристрої шахраїв -злочинців? А поліції немає спецслужб які теж стежили за шахраями біля банкоматів? І на кінець банкомати обладнані відеокамерами які можуть зафіксувати так званих шахраїв. Просто хочуть всі ці функції банків і поліції перекласти на громадян.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus