USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні створять новий орган для боротьби з фінансовими злочинами

23 Серпня 2019 15:30
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що сьогодні, 23 серпня, на засіданні Ради національної безпеки і оборони (РНБО) планується обговорити питання про створення Служби фінансових розслідувань.

Про це він повідомив на Колегії Міністерства внутрішніх справ щодо аспектів діяльності органів системи МВС, пише УНІАН.

«На сьогодні в державі гостро стоїть питання створення єдиного органу, який буде опікуватися боротьбою з фінансовими та економічними злочинами – Служба фінансових розслідувань. Сьогодні буде відповідна нарада в РНБО. Відтак, ми повинні зробити перші кроки. Пропоную прийняти рішення про ліквідацію Департаменту захисту економіки НПУ. Це необхідний крок в напрямку подальшого розвитку загальнодержавної системи контролю над фінансовими потоками», – сказав Арсен Аваков.

В свою чергу, міністр фінансів Оксана Маркарова сказала, що питання створення єдиного органу з розслідувань фінансових злочинів актуальне: «Фінансові злочини стають складнішими: одна податкова з багатьма злочинами впоратися не може, один департамент Нацполіції, як і СБУ. Зараз є можливість досить швидко перейти до створення цього органу і створити Службу після ухвалення відповідного законопроекту. МВС в даному випадку робить перший крок, щоб зробити можливим цей процес», – сказала Оксана Маркарова.

Також міністр внутрішніх справ додав, що професіонали, які працювали в цьому департаменті будуть працювати і далі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Навуходоносор Показати IP 23 Серпня 2019 18:39
Ни в одной стране мира нет столько служб по борьбе с финансовыми злоупотреблениями и коррупцией! И ни в одной стране мира нет такой коррупции (Африка - не в счет!) Рулевые страны не знают одно из ключевых правил функционирования сложных систем: чем больше система имеет звеньев, тем меньше надежность самой системы в целом. Хотя не такие уж они и глупые: зная это, они заведомо усложняют систему с целью ее дискредитации. О тысячах лишних спиногрызов, работа которых оплачивается налогоплательщиками, и говорить уже не приходится.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus