USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

В Україні створять «Залізний полігон» для випробувань нового озброєння

15 Квітня 2024 09:47
Збройні сили України спільно із Міністерством стратегічних галузей промисловості створять «Залізний полігон», на якому вітчизняні виробники зможуть проводити випробування зразків зброї на будь-якій стадії їх готовності.

Про це повідомив заступник головнокомандувача ЗСУ полковник Андрій Лебеденко, передає Центр стратегічних комунікацій ЗСУ, передає Бабель.

У межах проєкту «Залізний полігон» планують створити три напрямки: випробування роботизованих систем, безпілотників та систем радіоелектронної боротьби.

Читати ще: Поранених забиратимуть роботи: Мінстратегпром випробовує нові безпілотні наземні платформи

Він додав, що зараз в Україні є багато виробників зброї, які активно створюють нові зразки озброєння для наших бійців. Утім чинна система передбачає складні процедури для оформлення доступу до випробувань на полігонах для виробників.

Головна мета – скоротити час для виробництва нового озброєння. Лебеденко каже, що будь-який виробник на будь-якій стадії виробництва зможе звернутися до ЗСУ й отримати доступ до полігону. Наразі ж в Україні чинна система передбачає складні процедури для оформлення доступу до випробувань на полігонах для виробників.

Читати ще: Випробовуватимуть на полі бою. В Україні скоротили терміни постачання нової зброї у ЗСУ

«Ми хочемо створити цей полігон, який дозволить виробнику отримати доступ до фахової оцінки його виробу, спрямувати його методологією всіх випробувань, забезпечити майданчиком та відповідними засобами для оцінки характеристик тих чи тих засобів, надати допомогу в оформленні документів… У нас є план, щоб через місяць він почав працювати», – сказав Лебеденко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
я Показати IP 15 Квітня 2024 11:13
та пишіть про це побльше....мало прилітає..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus