USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Росія під час випробування зброї збила радянський супутник: уламки загрожують МКС

16 Листопада 2021 10:11
Росія під час випробування протисупутникової зброї збила радянський супутник «Космос-1408».

Про це повідомляє космічне командування США, пише ТСН.

Це призвело до утворення уламків на низькій навколоземній орбіті. За попередньою інформацією, утворилося близько 1,5 тис. уламків, за якими можна вести моніторинг. Американські військові вважають, що в результаті випробування на орбіті також з’являться сотні тисяч дрібніших уламків, відстежити які неможливо.

«Космос-1408» було запущено у 1982 році. Він призначався для радіотехнічної розвідки та не працював уже багато років.

Орбіта супутника була близька, крім іншого, до Міжнародної космічної станції, траєкторії не менше 14 уламків загрожують їй та міжнародному екіпажу із семи осіб на її борту.

Глава космічного командування генерал Джеймс Дікінсон заявив, що подібне випробування, на думку США, вказує на те, що Росії байдуже безпека, стабільність та довгострокове раціональне використання космосу всіма країнами. Він пояснив, що, згідно з оцінками космічного командування США, через ці уламки космічним апаратам доведеться частіше маневрувати, щоб уникати зіткнень.

«Випробування Росією ракети супутникового перехоплення з прямим виведенням на орбіту ясно показує, що ця країна продовжує працювати над системами боротьби проти супутників. Такі системи підривають стратегічну стабільність і є загрозою для всіх країн», – резюмує Дікінсон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 16 Листопада 2021 12:55
Россия войска перебрасывает по своей территории. Это недопустимо! Россия сбивает спутник свой. Это недопустимо! США вторгается по надуманному поводу в страну богатую нефтью. Это за демократию и против терроризма!
ботоксШМЯК до Анонім Показати IP 16 Листопада 2021 13:40
Ти то про вагнерівців в Сирії чи про "зельоних человєчьков" в Криму??? Да, ці ватні "братішєчькі" скрізь кров і війни сіють. Але, посіяли вітер, ПОЖНУТЬ БУРЮ, НАВІТЬ ПОПИ МОСКОВСЬКІ НЕ СПАСУТЬ.
Владос до Анонім Показати IP 16 Листопада 2021 22:55
Оооо хлопче, тут Луцький сайт з волинськими новинами, ти помилилось адресою. Твої братішки «асвабадітєлі протів фашизму» червів годують в Україні, пора і тобі до них помаленьку приєднуватись

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus