USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

В Україні вирішили врегулювати роботу фрілансерів

25 Лютого 2021 12:06
Кабмін на засіданні 24 лютого схвалив законопроєкт, яким створюється можливість укладення трудового договору з нефіксованим робочим часом.

Про це повідомляє Мінекономіки, передає УНІАН.

Законопроєкт врегульовує трудові відносини, у яких неможливо заздалегідь визначити види, обсяги та періоди виконання тієї чи іншої роботи. Йдеться, зокрема, про роботу фрілансерів.

Документом пропонується введення нової особливої форми трудового договору – трудового договору з нефіксованим робочим часом. Сторони можуть визначати необхідність та час залучення працівника до роботи, її обсяг та режим виконання. Оплата праці здійснюється лише за той час, коли робота фактично виконується.

Працівник зі свого боку отримає всі права та гарантії, передбачені законодавством про працю. Зокрема, щодо належного режиму роботи, часу відпочинку, порядку прийняття на роботу та звільнення з неї, виплати заробітної плати.

У Мінекономіки додали, що законопроєктом передбачена гарантована мінімальна кількість оплачуваних годин на місяць.

«Наразі оформлення роботи в подібних випадках відбувається здебільшого за цивільно-правовими договорами, а особи, які виконують такі роботи, позбавлені права та гарантій, встановлених законодавством про працю», – кажуть у Мінекономіки.

«Запропонований законопроєкт створює зручний механізм легалізації праці фрілансерів, що сприятиме посиленню їхнього соціально-трудового захисту та збереже мобільність працівників», – коментує зміни заступник міністра з питань цифрового розвитку Ігор Дядюра.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
буба Показати IP 25 Лютого 2021 12:52
"С миру по нитке - голому рубашка"? Податкова вирішила з цього боку спробувати?
лучанин Показати IP 25 Лютого 2021 13:27
трудовий договір це мінус 40 відсотків заробітку вас всі просто пошлють
Луцький Показати IP 25 Лютого 2021 15:52
Тобто "договір"? Типу податки плати, а якщо стати на біржу, то зуськи, попахує розводом, як мінімум!
скептик Показати IP 25 Лютого 2021 16:48
Більшість фрілансерів підприємці на 3-й групі. от якщо ОЗУ "ПОДАТКОВА" туди засунуть свої лапи, вони звідти здриснуть в тінь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus