USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

В Україні за час великої війни побільшало жінок на «чоловічих» посадах

13 Січня 2024 06:17
В Україні за час повномасштабної війни більше жінок почали обіймати посади, на які раніше влаштовувались чоловіки.

Про це повідомили у Державній службі зайнятості на запит Економічної правди.

«У зв’язку із призовом чоловіків на військову службу виникають певні труднощі з укомплектуванням вакансій за професіями, на які традиційно більше працевлаштовувалися чоловіки (будівельники, електрогазозварники, слюсарі, електромонтери, водії тощо)», – повідомили у Службі зайнятості.

Так, у 2023 році 1,2 тис. жінок через Службу зайнятості працевлаштувалися на будівництві, що становить 38% загальної чисельності усіх працевлаштованих у цій галузі. Для порівняння, у 2021 році цей показник становив 20%.

Читати ще: Як ваучер на навчання від центру зайнятості змінив професійне життя луцької психологині

У добувній промисловості протягом минулого року знайшли роботу також 1,2 тис. жінок, що становить 49% від усіх працевлаштованих. У 2021 році показник був на рівні 27%.

Загалом послугами Державної служби зайнятості протягом 2023 року скористалися 664 тис. осіб, з яких 483 тис. мали статус зареєстрованих безробітних. Переважна більшість серед зареєстрованих безробітних – жінки (72% або 348 тис).

Усього у 2023 році нове робоче місце знайшли 240 тис. людей, з них жінок – 158 тисяч (або 66%).

Дослідження Конфедерації роботодавців України показало, що через дефіцит чоловіків після початку великої війни підприємства почали залучати жінок на «чоловічі» посади у сферах металообробки, переробки агропродукції, виробництва меблів. Часто це повʼязано з фізичними навантаженнями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus