USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.93 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Як ваучер на навчання від центру зайнятості змінив професійне життя луцької психологині

5 Січня 2024 08:12
Людмила Мельник отримала ваучер від служби зайнятості ще у липні 2022-го і почала навчатися за спеціальністю «Психологія» у Волинському національному університеті імені Лесі Українки. Днями жінка завершує навчання і вже має постійну роботу в Технічному фаховому коледжі ЛНТУ на посаді практичного психолога.

Під час зустрічі з директором Волинського ОЦЗ, партнерами та клієнтами служби, які також скористалися послугами ЦЗ, пані Людмила поділилася досвідом навчання та розповіла, чи варто здобувати освіту вже у свідомому віці, інформує Волинський обласний центр зайнятості.

«Я теж маю свою історію і хочу сказати, що служба зайнятості певним чином посприяла здійсненню моєї мрії. Направду, двадцять років педагогічного стажу та ведення бізнес-тренінгів завжди дозволяли вільно спілкуватися з людьми. Тож 25 лютого, коли вже почалися воєнні дії, я стояла перед аудиторією як інструктор з надання психологічної допомоги. На той момент я мала напрацьований курс з природи емоцій та їх управління, і він став досить корисним», – розповіла пані Людмила.

Оскільки дуже багато людей почали звертатися до жінки по допомогу та особисті консультації, постала необхідність отримання диплома, аби все було як належить.

«Коли дізналася про переваги ваучера, то, навіть не задумуючись, вже влітку стала студенткою університету. Хоч мала на той момент дві вищі освіти. Однак тепер я можу консультувати як фахівець. Мій досвід цікавий і тим, що я із практики пішла в теорію. Моя картина світу дуже доповнилася теоретичним базовим матеріалом, адже я спілкувалася з фахівцями кафедри, маю визнання колег. Цікаво й те, що мене відразу взяли на роботу. Цей момент став такою рушійною силою, коли відразу впевнилась у тому, що я – справжній фахівець, бо навчаючись відразу була працевлаштована».
Приклад Людмили Мельник став знаковим для багатьох її колег, які теж згодом отримали ваучер на навчання за аналогічною спеціальністю:

«Я багато розповідала про цей досвід, орієнтувала своїх колег на отримання ваучера. Бачу, що у порівнянні з минулим роком їх число значно зросло – це тішить. І я точно знаю, що серед отримувачів є й мої коліжанки. Вважаю, що в молодому віці буває важко визначитися з тим, що тобі знадобиться у житті, адже воно складне і непередбачуване. Ситуації бувають дуже різними: хтось опускає руки, а хтось навпаки підіймається і йде вперед. От у таких випадках ваучер стає навіть не рятівним колом, а своєрідним катером, на якому можна вибратись і рухатись до своєї мети».

Читати ще: Дружина військового отримала пів мільйона гранту і відкрила крамничку на Волині

«Тож якщо вам не подобається справа, якою ви займаєтесь нині, ви хочете щось змінити, або ж навпаки підвищити кваліфікацію і досягти у певній сфері чогось більшого, звертайтесь до найближчого центру зайнятості і вам обов’язково допоможуть.

Телефонуйте на гарячі лінії (безкоштовно зі стаціонарних або за тарифами ваших мобільних операторів: (066) 353-74-95, (068) 063-42-15 або за номером 044 244 94 69», – наголошують в обласному центрі зайнятості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олександр Показати IP 13 Січня 2024 19:57
Людмило - не рекламуйте та не підігруйте цим особинам. Тим більше алі, яка їх зараз очолює та робить вигляд "бурхливої" діяльності. На своєму досвіді переконався у повній їхній неефективності та непотрібності такої служби зайнятості, оскільки наше навіть теперішнє трудове законодавство стоїть на сторожі буржуїв. Вони мене підряд шість років "ефективно" працевлаштовували. Ваш колишній студент

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus