USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

В Україні за тиждень вартість цибулі зросла майже на 40%

3 Травня 2024 07:40
В українських магазинах та на ринках зростають відпускні ціни на торішню ріпчасту цибулю. Вартість овоча підскочила майже на 40%.

Про це повідомляє ТСН.

Зазначається, що станом на початок травня цибулю продають в межах 12-18 гривень за кілограм – це в середньому на 39% дорожче, ніж у кінці минулого робочого тижня.

Фахівці пов’язують це з суттєвим скороченням пропозиції та зменшенням запасів овочу в господарствах. Крім того, фіксують прискорення торговельної активісті на ринку, а це також сприяє підвищенню цін.

Далі вартість цибулі зростати не буде. Адже якість товару вже не дуже задовільна.

Читати ще: Ціни на продукти в Україні: що подешевшало за останній рік

До слова, зараз цибуля в Україні коштує в середньому на 64% дешевше, ніж на початку травня 2023-го.

Як повідомлялося, ціни на банани в Україні досягли нового рекорду. Наразі оптова ціна на банани в Україні становить $1,26 долара США за кг і перевищила торішній рекорд у $1,23 за кг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus