USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Україні заборонили проектувати парковки на тротуарах

28 Вересня 2018 16:36
З 1 вересня вступили в дію оновлені державні будівельні норми з проектування вулиць і доріг населених пунктів, які, зокрема, не допускають проектування тимчасових автостоянок на тротуарах.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе, пише Економічна правда.

"З 1 вересня в Україні діють оновлені норми щодо вулиць та доріг, які забороняють проектувати тимчасові автостоянки на тротуарах. Це буде сприяти підвищенню безпеки в пішохідних зонах, налагодженню транспортного руху в населених пунктах і зменшенню заторів, а також мінімізації можливих аварій за участю пішоходів", - сказав заступник міністра.

Так, згідно з новими ДБН, проектування тимчасових автостоянок також не допускається уздовж проїжджих частин магістралей загальноміського значення безперервного і регульованого руху і на магістралях районного значення в разі, коли коефіцієнт використання пропускної здатності наближається до 1 і при виділенні на цих магістралях окремих смуг для руху маршрутного транспорту .

Оновлені ДБН були розроблені на заміну аналогічних ДБН 2001 року і поширюються на будівництво нових, реконструкцію та капітальний ремонт існуючих доріг в населених пунктах.



Нагадаємо, 27 вересня набули чинності нові правила фіксації і призначення штрафів за неправильне паркування транспортних засобів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus