USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Україні заборонили ще одну проросійську партію

13 Червня 2022 15:22
Восьмий апеляційний адміністративний суд 13 червня у Львові заборонив партію «Соціалісти», яку РНБО і Мін’юст вважають проросійською.

Про це повідомив рух ЧЕСНО, передає УП.

Майно партії «Соціалісти» та всіх її осередків, згідно з рішенням суду, передають державі. Але саме рішення може бути оскаржене у Верховному Суді.

Цього разу суд дав змогу почути позицію Мін’юсту – засідання було відкрите. Під час розгляду не було представника партії «Соціалісти».

Окрім того, 8 червня Восьмий апеляційний адміністративний суд заборонив діяльність політичної партії «Опозиційний блок».

Читати ще: Ціна питання $2,5 мільйона: СБУ викрила спробу продати «прохідне» місце в партії «Наш край»

Довідка

Партію «Соціалісти» було засновано у серпні 2014 року під назвою «Робітників, селян, інтелігенції України». Актуальну назву «Соціалісти» вона отримала в лютому 2015 року.

Риторика представників партії всі ці роки була приблизно однакова: акцент на «про європейськості» (програму партії нібито взяли у якихось європейських соціалістів), гасла за все хороше і проти всього поганого та критика влади (і Порошенка, і Зеленського).

Про Росію представники партії висловлювалися досить специфічно. В одному з інтерв’ю за липень 2015 року один із тодішніх лідерів політсили критикував українську владу за невиконання Мінських угод, ізоляцію Донбасу та небажання проводити прямі переговори з «адміністративною владою» на Донбасі.

Про відповідальність Росії за війну на сході України він не згадував, говорячи лише, що «роль Російської Федерації достатньо висока, оскільки конфлікт на Донбасі відбувається безпосередньо біля кордонів РФ».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus