USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

В Україні затвердили новий перелік небезпечних порід собак: хто потрапив до списку

10 Листопада 2021 21:24
Кабінет Міністрів України затвердив перелік небезпечних порід собак, до яких увійшло понад 50 представників.

Про те, хто потрапив до списку, пише 24 канал.

Власники зазначених порід собак зобов’язані під час реєстрації або перереєстрації укласти договір обов’язкового страхування відповідальності власників собак за шкоду, яка може бути заподіяна третім особам.

Новий список покинули такі породи собак: німецький боксер, деякі види вівчарок, бордоський та німецький доги, далматин, окремі породи мастифів, лайка, ньюфаундленд, хаскі та сенбернар.
Згідно з постановою, пропозиції документу погоджені з Всеукраїнською спілкою громадських організацій «Асоціація зоозахисних організацій України».

Основні правила вигулу потенційно небезпечних порід собак

Законом «Про захист тварин від жорстокого поводження» передбачено, що вигул будь-яких собак без повідка та намордника можна здійснювати лише на навчально-дресирувальних майданчиках.

Небезпечних собак не можна тримати без повідка та намордника навіть у зонах вигулу. При цьому довжина повідка повинна бути до 1,2 метра.

Самостійно гуляти з собакою можна особам від 14 років, а з потенційно небезпечними – від 16 років. Крім тих, хто фізично не зможе контролювати тварину.

Також важливо пам’ятати, що не можна гуляти на дитячих чи спортивних майданчиках, на території лікарень та шкіл.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Навальный Показати IP 10 Листопада 2021 21:41
То список небезпечних трутнів треба затвердити!!! 1.панечко юрчик 2.юлька федорівна отакі таракани у нас тут і команда реєстраторів мудаків!!!
Бульба Показати IP 10 Листопада 2021 22:04
Добавте Лабрадора ретривера)))) бо це найхитріша собака в світі - цим і небезпечна!!!
Мені тільки запитати Показати IP 10 Листопада 2021 23:43
А завели базу даних збочинчів, що зачаровано витріщаються і гадають на любов по ховрашку, що вилазить з нірки і падає в дитячу пісочницю?
Лучанка Показати IP 11 Листопада 2021 06:52
"Законом «Про захист тварин від жорстокого поводження» передбачено, що вигул будь-яких собак без повідка та намордника можна здійснювати лише на навчально-дресирувальних майданчиках." Це не помилка? Якраз тут і прослідковується жорстоке поводження. Усі собаки Луцька зможуть побігати без намрдника лише на єдиному навчально-дресирувальному майданчику? Небезпечні собаки, тільки вдома, або коли хазяїн спортсмен.
Правда до Лучанка Показати IP 11 Листопада 2021 12:42
Благими намірами самі знаєте куди дороги стелять. В нас за що не візьмуться- доведуть до маразму і абсурду, та зроблять гірше ніж було. При цьому гроші видушувати з приводу і без будуть справно. Тут про людей не дбають, не те що про собак. А от клієнтів своїм страховим компаніям за допомогою примусу адмінресурсом забезпечили справно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus