USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку студенти рахуватимуть бездомних собак

9 Квітня 2015 14:45
Луцьких студентів навчали, як правильно рахувати безпритульних собак.

Такий експеримент провели у обласному центрі Волині вперше. Ініціатором проекту виступили активісти із КП «Ласка» спільно з англійською організацією Нейворчс.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини уже розповідало про співпрацю луцьких захисників тварин із англійськими. Тоді іноземна захисниця тварин завітала до обласного центру Волині, аби побачити на власні очі ту роботу, яку виконують луцькі собаколови. Її неабияк вразила терпимість, милосердя та безкорисна відданість справі працівників КП «Ласка».
Так, на початку зустрічі директор КП «Ласка» Дана Новарчук привітала студентів, пожартувавши, що той, хто сів на місце депутата (зустріч відбулася у залі засідань міської ради, - авт.), в майбутньому обов’язково ним стане. Вона розповіла про діяльність луцького притулку для пухнастих безхатьків, а також ГО «Волинське товариство захисту тварин» та Асоцiація зоозахисних органiзацiй України.
«Цей проект ми реалізовуємо спільно з Міністерством екології та природніх ресурсів та Державною фітосанітарною службою України. Суть проекту полягає в підрахунку безпритульних тварин та застосування пероральної вакцинації від сказу для бездомних собак і котів», - розповідає Дана Новарчук.

До слова, представниця англійської організації Нейчворчс спеціально приїхала до Луцька, аби за розробленою багатьма європейськими країнами методикою підрахувати кількість безпритульних тварин на території обласного центру. Такий підрахунок відбувається у Луцьку вперше. Згодом за аналогічним принципом бездомних чотирилапих порахують в сусідніх Львові та Чернівцях.

«Карту Луцька ділять на сектори, забарвлені у чотири кольори.
Згідно із методикою, підрахунок охоплює 25% міста, але ми будемо рахувати цілих 50%. Це -19 районів, які треба обійти за дві години. У кожному із них працюватиме двоє студентів і закріплений за ними волонтер. Вони рахуватимуть песиків, яких бачать на вулицях. Один вноситиме дані в анкету, а інший - фотографує на смартфон кожну собачку і робить відповідну відмітку у спеціальній програмі на телефоні.
Також в анкету вносять інформацію про стан шкіри тваринки, худа вона чи товста, визначають стать, якщо це можливо. Опісля підбиваємо підсумки, згідно із якими, згодом виводиться спеціальна формула, яка враховує погодні умови, кількість жителів і ще певні особливі характеристики, що можуть повпливати на результати дослідження», - ділиться власним досвідом захисниця тварин.

Загалом до проекту долучили 40 студентів і 15 волонтерів. Незабаром ініціативу втілять у життя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
а ще краще Показати IP 9 Квітня 2015 14:53
нагодуйте тваринок.цікаво а біо паспорти ім також видаватимуть
Анатоль_ до а ще краще Показати IP 9 Квітня 2015 19:03
У Наталки Семенівни є у с. Низкиничі Іваничівського р-ну свій собачатник. Там є декілько буд і там сидять на ланцюгах злі собацюри
ха-ха Показати IP 9 Квітня 2015 15:01
ну , та псяків певно більше аніж спудеїв!!!
так Показати IP 9 Квітня 2015 15:01
хороша задумка! Проблему потрібно вирішувати гуманно та правильно і добре, що залучають студентів, нове покоління має розуміти відповідальність за тварину, за її долю на вулиці та безпеку людей в місті.
Анонім Показати IP 9 Квітня 2015 16:12
більше проблем немає то само більша ми самі будем скоро як бездомні тварини

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus