USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

В Україні зросла кількість охочих вакцинуватись від коронавірусу. Опитування

15 Червня 2021 15:38
Частка українців, які мають намір зробити щеплення від коронавірусної хвороби COVID-19 у найближчому майбутньому, зросла.

Про це йдеться у результатах дослідження, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 21 по 26 травня, пише УНІАН.

Так, порівняно з березнем з 51,5% до 43% зменшилася частка респондентів, які не мають наміру робити щеплення від коронавірусу, з 12% до 19% зросла частка тих, хто має намір зробити його в найближчому майбутньому (або вже зробили таке щеплення), з 16% до 19% – частка тих, хто мають намір це зробити, але пізніше.

Крім того, 10% (стільки ж, як і в березні) мають намір це зробити лише тоді, коли це буде потрібно за формальними вимогами (наприклад, для поїздки за кордон).

Дані опитування свідчать, що чим старші респонденти, тим частіше вони висловлюють відсутність бажання робити щеплення.

Водночас серед тих, хто не відмовляється від імунізації, 59% готові роботи щеплення лише за умови, що воно буде безкоштовним (це більше, ніж у березні, на 7%).

Однак 23% з-поміж тих, хто не відмовляється від щеплення, готові платити за нього, а ще 6% готові платити за те, щоб вакцинуватися поза чергою.

Чим старші респонденти, тим частіше вони відповідають, що готові вакцинуватися лише безкоштовно.

За результатами дослідження, ті респонденти, які не мають наміру робити щеплення, частіше це мотивують тим, що, на їхню думку, вакцини, які застосовуються в Україні, недостатньо ефективні чи безпечні, але «якоюсь іншою» вакциною вони готові зробити щеплення (таку відповідь дають 31% тих, хто не має наміру робити щеплення).

Соціологи також зазначають, що порівняно з березнем частка тих, хто не довіряє вакцині, зменшилася (тоді вона становила 45% тих, хто відмовлявся від щеплення). Крім того, 30% з-поміж них мотивують свою відмову тим, що на їхню думку, ризики від вакцинації перевищують ризики від самої хвороби, 15% – тим, що вже перехворіли на коронавірус, 12% заявили, що мають медичні протипоказання, а 7,5% вважають, що імовірність того, що вони захворіють на COVID-19, дуже низька.

Дослідження проведене методом особистого інтерв’ю за місцем проживання серед 2 тис. 017 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Сс Показати IP 15 Червня 2021 17:22
Фейк! Серед 50 моїх знайомих ніхто не хоче вакцинуватися..
Людина Показати IP 15 Червня 2021 20:21
Жертви пропаганди!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus