USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

В Україну прибудуть представники Ірану для розшифровки «чорних скриньок»

20 Січня 2020 19:14
В Україні очікують прибуття групи представників Ірану для розшифровки «чорних скриньок», які були на борту українського літака, що був збитий у Тегерані 8 січня. Про це повідомляє УНН із посиланням на сайт Глави держави.

«Володимир Зеленський обговорив зі Спеціальним представником Президента Ірану питання передачі Україні для розшифровки бортових самописців українського літака», – йдеться у повідомленні.

Також Зеленський зазначив, що Україна має необхідні технічні можливості та досвідчених фахівців для належного виконання цієї роботи.

«Очікується прибуття групи представників Ірану, які ознайомляться з технічними можливостями України для розшифровки «чорних скриньок». Сторони погодилися, що всі залишки літака, які збереглися після катастрофи, мають бути повернені в Україну», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, глава комісії з розслідування авіаційних подій Організації цивільної авіації Ірану Хасан Резаіфар в неділю відмовився від планів відправити реєстратори польоту зі збитого літака МАУ за кордон для аналізу, на наступний день після того, як він сказав, що їх відправлять до Києва.

Як повідомлялося, вранці 8 січня після вильоту з тегеранського аеропорту ім.Імама Хомейні зазнав аварії літак «Міжнародних авіаліній України». На його борту перебувало 176 осіб, всі вони загинули. Серед них було 11 українців – двоє пасажирів і дев’ятеро членів екіпажу, одна із загиблих бортпровідниць була з Волині. Пасажирами авіалайнера також були громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, ФРН і Великої Британії.

Спочатку іранська сторона стверджувала, що аварія сталася через технічну проблему літака. Однак пізніше, 11 січня, Іран заявив, що український пасажирський авіалайнер був випадково збитий військовими.

Офіс генпрокурора та СБУ 15 січня звернулися до Ірану з запитом про передачу українським правоохоронцям бортових самописців зі збитого літака МАУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus