USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В України з'явився свій кіберцентр. Що про нього відомо

13 Травня 2021 13:46
У четвер у Києві за участі Президента Володимира Зеленського відбулось офіційне відкриття «Кіберцентру UA30», що реагуватиме на кіберінциденти.

Про це повідомляє УНН.

Кіберцентр є проектом, що працює в межах стратегії кібербезпеки України.

«Ми хочемо за наступні кілька років захистити всі реєстри, які є в нашій державі. Ми вже багато для цього зробили, і зробимо ще більше для того, щоб виконати цей проект. Проект має назву UA30, тому що цей рік є символічним для нашої держави, він має два значення. Перше – це важлива річниця нашої країни, по-друге – ми хочемо, щоб у 2030 році наша країна була топовою у світі з точки зору кіберзахисту», – зазначив під час презентації віце-прем’єр-міністр України – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Як зазначив голова Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Юрій Щиголь, у кіберцентрі розміщена команда CERT-UA – урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України.

За даними Держспецзв’язку, лише за останній тиждень командую зареєстровано більше ніж пів мільйона підозрілих подій у комп’ютерних мережах України. Вручну фахівці обробляють лише серйозі інціденти. З початку року вони обробили вже 372 серйозні інциденти – це по 4-5 за день.

Повідомляється, що у складі кіберцентру UA30 є тренінговий центр, побудований за принципом «червоної та синьої команди»: синя команда – захищається, червона – атакує.

«Це перший такий центр в Україні. У нас великі плани щодо підготовки спеціалістів: окрім центру, ми розробляємо університет, скоро будемо його презентувати. Це також дуже важливо, зараз ви берете професіоналів з ринку, а Україна повинна ростити цих людей з 15-16 років, щоб вони нікуди не виїжджали, і пропонувати їм тут нормальну роботу – а вони нам запропонують безпечне життя», – зауважив президент Володимир Зеленський під час презентації.

Довідково

Кіберцентр UA30 – це новітній державний центр реагування на кіберінциденти, здобуття навичок та знань в сфері кіберзахисту, до складу якого входить оновлений тренінговий майданчик з унікальною технологією відпрацювання реальних сценаріїв кібератак в навчальному середовищі, а також державна команда CERT-UA – єдина з України акредитована в FIRST.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus