USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.70 9.86

В уряді розповіли, скільки отримають працівники ФОПів у випадку локдауну

25 Листопада 2020 14:42
У разі запровадження посилених заходів карантину, працівники та ФОПи зможуть отримати матеріальну допомогу в розмірі 8 тисяч гривень.

Про це на сьогоднішньому засіданні Кабінету міністрів повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, інформує УНН.

«У цих програмах підтримки пропонується допомога фізичним особам підприємцям та найманим працівникам, чия сфера діяльності може потрапити під закриття через карантинні обмеження. Працівники та ФОПи зможуть отримати матеріальну допомогу в розмірі 8 тисяч гривень. За нашими розрахунками програмою, у випадку посилення карантину, зможуть скористатися понад мільйон українців. Загальний обсяг за цим напрямком становити близько 10 мільярдів гривень.

У разі запровадження посилених заходів карантину запланована програма збереження робочих місць. Роботодавці зможуть отримати до 8 тисяч гривень одноразової допомоги на кожного працівника, робочий час якого буде скорочено», – підсумував Шмигаль.

Також Прем’єр зазначив, що очікує на підтримку ініціативи Президента та уряду з боку Парламенту.

«Підтримка людей у цьому випадку (запровадженню локдауну – ред.) – необхідний крок, до якого всі гілки влади мають підійти з почуттям максимальної відповідальності. Тому, уряд за ініціативи Президента розробив відповідні програми підтримки й готовий до роботи з Парламентом, щоб вони запрацювали в повній мірі», – зазначив Шмигаль

Нагадаємо, що глава МОЗ Степанов не виключає введення локдауну.

Додамо, що Президент України Володимир Зеленський заявив, що у разі необхідності держава готова збільшити вдвічі кількість ліжок для хворих на COVID-19.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Олександр Показати IP 25 Листопада 2020 14:50
ТАК НАМ ТРИДЦЯТЬ РОКІВ ВТИРАЮТЬ ,ЩО ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМНИЦТВО Є САМЕ ЕФЕКТИВНЕ.А ТУТ ДВА МІСЯЦІ І ЗДУЛИСЯ.ХОЧА У КОЖНОГО БАЗАРНИКА ХАТА ТРИ ПОВЕРХИ,ДВІ МАШИНИ....ЯКІ ВІСІМ ТИСЯЧ?
Благодетель ваш Показати IP 25 Листопада 2020 15:12
Это большое спасибо бизнесу за поддержку майдана.
!!! Показати IP 25 Листопада 2020 17:35
А де на всі ці виплати, кошти збираються взяти?) В казні дирка в мінус 2 поверхи. Чи новим асфальтом видавати будуть?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus