USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В зоні відчуження ЧАЕС почав діяти біосферний заповідник

5 Квітня 2017 12:40
До Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника увійшло 226 тисяч гектарів зони відчуження. На старт роботи вже виділили 5 мільйонів гривень. Відповідно до попередніх планів, заповідник запрацює в повному обсязі з 2018 року.

Про це під час брифінгу 5 квітня розповів голова Державного агентства України з управління зоною відчуження (ДАУЗВ) Віталій Петрук.

Нині площа зони відчуження становить 260 тисяч гектарів, 70% з якої – посіви лісу. В зв’язку з відсутністю антропогенного впливу людини, сюди повернулись рідкісні рослини і тварини з Червоної книги, розвиваються природні комплекси.
Дві третіх площі зони об’єднали в Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник, який офіційно зареєстрували 30 березня. Очолив його виконувач обов’язків керівника заповідника Тарас Мельничук.

«Наразі є чимало роботи, також необхідні зміни в законодавстві для повноцінного функціонування заповідника. На старт роботи з бюджету виділили 5 мільйонів гривень», - каже Віталій Петрук та додає, що діяльність заповідника буде сконцентрована на науці, міжнародній діяльності, туризмі. Адже, зі слів Віталія Петрука, увага до зони відчуження з кожним роком лише зростає: якщо у 2015 році її відвідало 16 тисяч осіб, то в 2016 – понад 32 тисячі.

В.о. директора Тарас Мельничук зауважує, що статус заповідника дає можливість збільшити наукову складову в дослідженні цієї території. Для цього задіють персонал науковців, які будуть займатись обстеженням. Відповідно до попередніх планів, штатний розпис становитиме 625 осіб, проте затвердять його не раніше наступного року.

«Сподіваємось, що з 2018 року заповідник запрацює в повному обсязі», - зазначають в ДАУЗВ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus