USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В інтернату – новий спортмайданчик. ФОТО

28 Листопада 2011 13:32
«У здоровому тілі – здоровий дух», - під таким гаслом Луцька загальноосвітня школа-інтернат відзначила День здоров’я. Спонсором свята став благодійний фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк».

Зокрема за кошти благодійника відкрили спортивний майданчик із символічною назвою «Здоров’я». Раніше такий подарунок фонд зробив гімназії № 18.

Школярі зізнаються, що давно мріяли про професійне обладнання. «Шкода тільки, що ми вже останній рік тут навчаємось. Але ще є час, використаємо його максимально», - ділиться думками старшокласник Іван.


Наймолодші ж учні вірять, що й вони колись займатимуться на тренажерах.

Благодійники переконують, що для дітей вибирають лише якісне обладнання. Усі тренажери та покриття мають відповідні сертифікати.

Головний спеціаліст управління освіти Луцької міської ради Юрій Волинець розповів, що нині у школі немає навіть спортивного залу. «Тут є лише пристосована для спортивних занять кімната для дітей молодших класів. Старші учні займаються у невеликій спортивній кімнаті», - сказав Юрій Волинець.

Він зізнається, що востаннє спортивне обладнання в школу закупляли у 1986 році.

Директор школи-інтернату Анатолій Дудич радий за свій навчальний заклад. Він переконаний, що нове спортобладнання не буде простоювати. «Немає нічого ціннішого, ніж здоров’я. Треба постійно про нього турбуватися. Цьому сприятиме той спортивний майданчик, який ми сьогодні презентуємо», - зазначив Дудич.

Начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк також прийшов привітати учнів. «Не так часто доводиться відкривати щось нове, дарувати щось, що приносить користь», - відзначив головний освітянин міста.

Перейшовши до практичної частини представлення тренажерів, старшокласники презентували нове спортивне обладнання. Учні показали як працюють тренажери, як правильно ними користуватися. Після «першопрохідців» учні охоче почали повторювати вправи.




«Після заняття на цих тренажерах відчувається прилив крові, енергії. Після багатьох таких тренувань ми підвищимо рівень своєї підготовки», - розповідає учень школи-інтернату Сергій Власюк.


Учні також розповідають, що такі тренажери – велике задоволення для їх школи.

Кожен майданчик обходиться благодійникам до 90 тисяч гривень. «Ми не тільки закупили сюди 12 тренажерів, а й підготували земельну ділянку, закупили гумове покриття», - розповіла директор фонду «Новий Луцьк» Ніна Тарасенко.

Також вона додає, що благодійники дотримуються свого слова. «Ми взяли на себе зобов’язання облаштувати спортмайданчики у кожній загальноосвітній школі Луцька. Чим менше школа забезпечена спортивним інвентарем, тим швидше ми її будемо оснащувати», - зазначає директор фонду.


Молода спортсменка , кандидат в майстри спорту із легкої атлетики, Чемпіонка Універсіади України 2011 року із спортивної ходьби Василина Вітовщик зауважила, що діти – майбутнє України, а тому ними потрібно опікуватися. Вона розповіла Волинській правді , що у школі-інтернаті діє гурток із легкої атлетики, в якому займаються десять дітей. Василина Вітовщик запросила до гуртка й інших вихованців навчального закладу.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
*** Показати IP 28 Листопада 2011 15:39
Вибори треба проводити раз в рік, бо під них всілякі фонди дітям щось таки і роздають. Щось про цей фонд не чув раніше. А що робив фонд в інші роки? Може хто знає - просвітіть.
СВІТЛАНА Показати IP 28 Листопада 2011 15:43
А де ж сам Палиця? Це до нього завраз навіть не доступишся, не побачиш - що ж буде , коли стане народним депутатом? Хай не думає , що за гроші можна купити народну любов
Volynyaka Показати IP 28 Листопада 2011 18:29
Цирк тай годі,шановні благодійники,якщо ви такі хороші,добрі то чому вам необлегшити життя дітям сиротам після закінчення навачання в інтернаті?Знайте за межами таких закладів більшість із них ВИЖИВАЮТЬ!!!А ви ПІАРИТЕСЬ:)
для *** Показати IP 28 Листопада 2011 18:49
раніше цього фонду не було, він тільки сторився пару місяців назад
Лучанин Показати IP 28 Листопада 2011 19:49
Молодець! Побільше б таких. Хай навіть на вибори, але робить для міста, для людей, а не вбухує гроші в бігморди та листівки
Ігор Показати IP 29 Листопада 2011 09:38
Почастіше б вибори...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus