USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Врятували старожила. ФОТО

30 Листопада 2011 10:37
Дуба, який, імовірно, росте у селі Овадному відтоді, як воно утворилося, нещодавно порятували від загибелі.
Про це розповів сільський голова Сергій Панасевич луцьким школярам, які завітали до села, щоб побачити пам’ятку природи, - повідомили в управлінні лісового й мисливського господарства в області.

Зі слів Сергія Панасевича, лікувати дерево почав лікувати ще колишній сільський голова.

«Адже всередині все сильно прогнило. З’явилася небезпека, що він може впасти на житлові будинки, які стоять неподалік. Їх жителі вже зверталися із заявами, щоб зрізати дерево, до місцевих та обласних чиновників, навіть до Президента. Потрібно було терміново вживати серйозних заходів, щоб порятувати «найстарішого оваднівського довгожителя» - зауважив сільський голова.

Він додав, що спочатку дерево вичистили від гнилі, залили дуплище клеєм, піском, керамзитом і цементом, повідрізали сухі гілки. Всі отвори ззовні замурували цеглою й закріпили стовбур тросом до сусідніх дерев.

Дітям також розповіли, що достеменно невідомо скільки років росте у селі цей дуб. Поряд із ним стоїть табличка з написом, що 1998-ого йому виповнилося 380 років. Проте місцеві мешканці й природолюби стверджують, що йому вдвічі більше, адже об’єм стовбура дуба сягає 7,5 метра.


Довідково:
За даними істориків, Овадне засноване в ХVІ столітті. У 50-60 роках минулого століття було районним центром. Наразі в 400 дворах тут мешкає більше 1200 жителів. Працюють 29 підприємців, є ліцей, школа, амбулаторія. Функціонують дві правослані церкви.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
adams Показати IP 30 Листопада 2011 13:22
Але ж безграмотно написано.....Жах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus