USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Вадим Гутцайт став новим президентом Національного олімпійського комітету

17 Листопада 2022 19:25
Новим президентом Національного олімпійського комітету обрали Вадима Гутцайта.

Про це повідомляє Укрінформ.

За його кандидатуру проголосували 123 виборці. Жана Беленюка підтримали 22 людини, за Ігоря Малинського віддали 2 голоси.

Також на генеральній асамблеї Національного олімпійського комітету було обрано віцепрезидентів організації.

Першим віцепрезидентом організації став Олексій Перевезенцев, також цю посаду отримали колишній тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко, а також Марія Булатова та Олексій Дніпров.

За 106 голосів, проти – 5, утрималось – 9.

На Генасамблеї НОК також обрали нових членів НОК на період 2022-2026 рр. Зокрема, обрано Григорія Суркіса, Олександра Усика, Андрія Шевченка, Марину Бех-Романчук, Лілію Подкопаєву та інших. За це рішення віддали 99 голосів, проти – 11, утримались – 4.

Всього ж НОК України затвердив 168 членів Національного олімпійського комітету. Усі вони проходили до комітету по певним поданням: від спортивних федерацій (88), місцевих осередків НОК (27), комісії атлетів (14) та за списком фізичних осіб, які сприяють розвитку спорту.

До списку членів НОК від спортивних федерацій серед інших потрапив Нестор Шуфрич, якого делегувала федерація стрільби із лука.

Додамо, колишній президент НОК Сергій Бубка, який очолював комітет з 2005 року, відмовився цьогоріч подавати свою кандидатуру.

Довідка

Вадим Гутцайт – олімпійський чемпіон з фехтування на Іграх 1992 року в Барселоні, тренер і президент Федерації фехтування України. З 2018 року він був директором департаменту молоді та спорту Київської міської державної адміністрації, з 4 березня 2020 року – міністр молоді та спорту України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus