USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Ваш родич втрапив у ДТП»: киянин ошукав волинян на 280 тисяч

6 Червня 2023 19:57
На Волині суд визнав 26-річного жителя міста Києва винуватим у вчиненні шахрайств за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 190 КК України).

Про це повідомляє обласна прокуратура.

За даними слідства, упродовж жовтня-листопада 2022 року чоловік разом із не встановленим поки спільником ошукували людей за схемою «Ваш родич втрапив у ДТП».

Вони телефонували громадянам та повідомляли неправдиву інформацію про те, що їхньому родичу необхідна допомога на лікування – і шоковані звісткою довірливі люди передавали зловмиснику чималі кошти – від 10000 грн до 4000 євро.

Таким чином шахраї ошукали чотирьох жителів Володимирського району та заволоділи 280 тисячами гривень.

Суд врахував, що обвинувачений щиро розкаявся у вчиненому та повністю відшкодував потерпілим матеріальну і моральну шкоду.

За скоєне чоловікові доведеться сплатити штраф у розмірі 68 тисяч гривень.

Прокурори укотре застерігають громадян бути обачними та в жодному разі не передавати грошові кошти незнайомим особам, хоч би що вони розповідали про ваших рідних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus