USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Україні стає популярною нова автомобільна афера: що відомо

25 Серпня 2021 19:00
В Україні все більше набуває популярності нова шахрайська схема під час продажу автомобіля.

Суть схеми полягає в тому, що автовласники розміщують оголошення про продаж транспортного засобу на відповідних інтернет-ресурсах. Шахраї, як правило, швидко відгукуються на пропозицію і хочуть купити авто, повідомляє ТСН.

Зловмисники пропонують заощадити кругленьку суму, оформивши договір купівлі-продажу без участі нотаріуса. Також вони розповідають легенду про скрутне становище і пропонують розплатитися за автомобіль частинами. Далі шахрай переконує, що має стабільну, добре оплачувану роботу і готовий щомісяця погашати борг, а перший платіж зможе внести вже через тиждень.

Якщо власник погоджується з умовами шахрая і ще й ставить свій підпис у договорі, де вказано, що він отримав усю суму – він потрапив на гачок. Грошей продавець прогнозовано не отримує, а покупець через деякий час просто не відповідає на дзвінки.

Цікаво, що довести факт шахрайства складно, оскільки потерпілий сам розписався в отриманні грошей. Ситуація може ускладнитися, якщо злочинець перепродасть машину третій особі, легалізувавши таким чином угоду. Якщо суд таки ухвалює рішення на користь обманутого продавця, автомобіль повертається законному власнику.

Аби не стати жертвою шахраїв, фахівці радять не економити на послугах нотаріуса або оформити угоду в сервісному центрі МВС. Там можна передати документи на машину і отримати гроші, а заодно проконтролювати, що новий власник поставив автомобіль на облік. Не варто підписувати договір до того моменту, поки не будуть виконані всі умови угоди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Андрій Миколайович Показати IP 25 Серпня 2021 21:56
- Ви ж машинов продаєте? - Ні, просто показую... - Красівоє... Обережним треба бути всюди, не тільки з машиною, житлом і банківською карткою. Люди, краще зайвий раз порадьтеся з кимось знаючим
dmd Показати IP 26 Серпня 2021 21:55
Повна чухня. Хто у приватних продажах дає авто у розстрочку і підписує якусь дічь?
ABC до dmd Показати IP 27 Серпня 2021 01:57
Це працює на деяких жадібних і недалеких продавцях, які виставляють ціну набагато вище ринкової. Проходять місяці, ніхто їх "ластівку" не купує, а тут раптом знаходиться "покупець", який бере вже і не торгуючись. Ну то й що, що платить частинами і якийсь папірець йому потрібно підписати? Але все ж купує, то чому би не піти хорошій людині назустріч? )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus