USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Ващук не голосувала за мовний закон, бо була на Волині*

4 Липня 2012 13:19
Звістку про те, що її картка проголосувала за прийняття у другому читанні законопроекту Колесніченка-Ківалова «Про засади державної мовної політики», народний депутат України, член фракції Народної партії Катерина Ващук отримала під час зустрічі з виборцями Луцького району в рамках її робочого візиту на Волинь.

Катерина Ващук заявляє: вона не брала участі у цьому волевиявленні, тому що в цей час перебувала за межами столиці – на Волині, - повідомила прес-служба депутата.

Як ідеться у повідомленні, 3 липня у Верховній Раді України «протиснули» законопроект № 9073 «Про засади державної мовної політики», який набрав аж 248 голосів. За результатами волевиявлення, оприлюдненими на офіційному сайті Верховної Ради України, серед тих, хто висловив підтримку скандальному «мовному закону» – п’ятеро волинян.

У переліку тих, хто голосував «за», – і член фракції Народної партії Катерина Ващук. «Цей факт – суперечить позиції обраниці, про яку вона заявляла і до, і після прийняття законопроекту у першому читанні», - стверджують у прес-службі.

«Переконана, що державний статус української мови чітко зафіксований у Конституції і її переписувати немає жодної потреби: інші мови в Україні мають і так всі можливості для свого розвитку. Я дуже часто буваю в різних куточках держави і не з чужих слів знаю: мовної проблеми в Україні не існує, а більшість населення не ставить під сумнів державний статус української», – наголошувала Катерина Ващук ще 28 травня.

Ці ж слова згодом підтверджувала й під час свого неодноразового перебування на Волині, зауважуючи, що «жоден тиск» не примусить її «зрадити рідну мову», бо «не за зраду рідної мови, врешті-решт, героями вмирали під моїм рідним Берестечком козаки». Своєї позиції щодо запровадження двомовності на регіональному рівні, а фактично русифікації України народна обраниця не змінювала.

Свідками того, що Катерина Ващук не брала участі у пленарному засіданні 3 липня, були сотні волинян, адже цей день, як і попередній, вона провела на Волині, де традиційно працювала зі своїми виборцями.

Зокрема, вранці того ж дня, коли у сесійній залі Верховної Ради ухвалювали законопроект Колесніченка-Ківалова, Катерина Ващук узяла участь у відкритті хлібоприймального пункту ТзОВ «Волиньзернопродукт» у смт. Сенкевичівка у Горохівському районі, яке відбулося в рамках наради-семінару з підготовки до жнивної кампанії.

Спільно з керівництвом області, головами районних державних адміністрацій та районних рад Волині, керівниками провідних агропідприємств краю та у присутності представників місцевих мас-медіа вона перерізала червону стрічку нового сучасного пункту для прийому зерна.

Пізніше – ознайомилася з роботою державного підприємства «Луцький КХП №2» Держрезерву України.

Після чого з робочим візитом відвідала Рожищенський район, юному мешканцеві якого подарувала комп’ютерну техніку. А згодом відбула у селі Щурин, де під час зустрічі з виборцями презентувала програму «Будьте здорові, люди добрі!» Цей проект започаткований поки на території двох районів – Рожищенського та Локачинського, а згодом охопить – Горохівський, Луцький, Турійський.

Саме з ініціативи Катерини Ващук, за кошти її благодійного фонду, стартувала програма, що передбачатиме проведення детальних безкоштовних медичних оглядів на території кожної сільської ради цих районів. Спеціально обладнаний сучасною діагностичною апаратурою медичний автомобіль з бригадою лікарів побуває у кожному селі.

«На селі сьогодні живе багато пенсіонерів. У зв’язку з так званою оптимізацією галузі охорони здоров’я у сусідніх населених пунктах відкриваються сучасні амбулаторії, лікарні. І з одного боку, це добре. Адже люди потребують кваліфікованої допомоги. Але з іншого, селянам (особливо старшого віку) буває дуже важко дістатися до цих установ. Не завжди дорога хороша, не завжди регулярно автобус ходить… А відтак є ціла низка проблем. Цей проект передбачає, що бригада лікарів завітає до сільських населених пунктів. Після медичних оглядів ми плануємо укласти своєрідний паспорт здоров’я населення, щоб знати, яких хвороб найбільше та на, що необхідно звернути увагу фахівцям. Тоді відповідні питання з покращення надання медичних послуг мешканцям Волині я буду ставити перед Мінохорони здоров’я України», - каже Катерина Ващук.

По обіді Катерина Ващук провела зустріч з виборцями Луцького району. Під час якої і отримала неочікувану звістку про те, що її депутатська картка проголосувала «за» прийняття у другому читанні та вцілому закону «Про засади державної мовної політики».

За інформацією прес-служби депутата, те, що карткою народної обраниці зухвало скористалися під час ухвалення скандального законопроекту, обурило і неабияк схвилювало Катерину Ващук. Адже останнім часом вона не раз і не два не лише у стінах парламенту, а й під час численних зустрічей з волинянами у різних районах області наголошувала, що голосування за так званий «мовний закон» трактує як зраду рідній землі.

Надзвичайно стривожена ситуацією з голосуванням вона змушена була перервати свій робочий візит. Народний депутат України покинула Волинь і негайно відбула до Києва, аби з’ясувати всі обставини подій, що можуть обернутися сумним наслідком для України та утвердження її державності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 62
тиць-здиць Показати IP 4 Липня 2012 13:22
О! Ще й ця ТП обізвалась. А де і кому давала (карточку для голосування) вже й забула...
Знаючий до тиць-здиць Показати IP 4 Липня 2012 14:10
Тиць-Здиць. До вашого відома картки народних депутатів зберігаються в стінах верховної ради.
Для тиця! до тиць-здиць Показати IP 4 Липня 2012 14:22
Якщо ви такий чесний патріот! Чому ви зара невідстоюєте свою мову! Бо ви просто підтримуєте цю чепуху! От вкрали голос і ви накинулись... а ті що з вас регочуть і тішаться рускім... О це ваші герої! Ви просто троль і дати вам нема кому бо ваша ціна 0!
тиць-здиць до Для тиця! Показати IP 4 Липня 2012 15:21
Катерино Тимофіївно, я вас зрозумів, не хвилюйтесь так, бо можна захворіти. Пішов на вулицю відстоювати мову. А ви карточок не губіте більше!
ЗМІ Показати IP 4 Липня 2012 13:26
Всі журналісти підтввердять, що Катерина Тимлфіівна була на Волині, бо ми брали інтерв'ю у іі на "Волиньзернопродукті" і у с. Сенкевичівка горохівського району. Яка ж падлюка іі підставила?
ОК Показати IP 4 Липня 2012 13:29
А чому і кому пані Ващук залишає свою карточку коли їде у відрядження? Вози з собою як паспорт, як інші документи і ніхто не проголосує. Зробили бардак, а не ВР.
Кирило Показати IP 4 Липня 2012 13:44
Де заява до генпрокуратури про злочин? Якими повнваженнями голови ВРУ мав би скористатись Литвин (який вже не є спікером) щоб скасувати її голос?
За Українську до Кирило Показати IP 4 Липня 2012 14:15
Шановний! У Вас перед очима документ засвідчений підписом Ващук що вона не голосувала! А що заява в прокуратору вирішить? Чим їй там допоможуть?
Андрей Показати IP 4 Липня 2012 13:56
Все они голосовали и были в курсе, что ихними карточками голосуют, и не надо сейчас бросаться фразами типа "первый раз слышу". Сейчас эти все "герои" хотят показать какие они патриоты и как они яро отстаивают украинский язык - выборы же скоро! (пишу по-русски, но против этого закона)
Igoro до Андрей Показати IP 4 Липня 2012 14:27
З вами погоджуюсь! Але ось це голсоування це була повна підстава! На те все і розраховано! А зара регіонали будуть вкладати максимум зусиль об росказати шо все поп плану!!! і це лохі народні та комуністи! їм потрібно скидати балст - лішні партії перед виборами!
гість Показати IP 4 Липня 2012 14:01
А нардепи взагалі мають право передавати картки будь-якій особі?????? Європа, Європа....бідна ненька Україна, та тобі ще до цивілізованого суспільства роки, століття, поки у мізках молоді та наступних поколінь щось не зміниться....
Патріот до гість Показати IP 4 Липня 2012 14:24
Нардепи не мають права голосувати проти свої жителів! Серед всіх депутатів які яскраво заявлять що вони голосували ви чмирете депутата який проти але за нього проголосували!
Лучанин Показати IP 4 Липня 2012 14:12
Та яка різниця де картка!!! Головне що голос людини вкрали! І неважливо... а хто знає що то була картка чи просто в сервер не закинули за неї голосок!!! Це ж бандюги, а хто непродався вони просто підставляють!
Теж лучанин до Лучанин Показати IP 4 Липня 2012 14:30
Хто не продався?
Аграрій Показати IP 4 Липня 2012 14:29
Все Вона добре знала! І де картка, і у кого, і коли голосування. Свідомо поїхала з Києва до Луцька. А її вплив на врожайність 0,0 центнерів з гектара...
Євген Показати IP 4 Липня 2012 14:31
Брехливі тварюки! Чому їхні картки не знаходяться при них і чому вони не здійснюють голосування ОСОБИСТО - так як записано в Конституції? Вовки, які прикидаються овечками, а барани з Волині знову голосуватимуть за такий непотріб як ващучки, івахіви, єрємєєви, мартинюки, палиці-шмалиці. Все вони добре знали - все було по спланованому сценарію, а зараз "включають дурака". Нехай напише заяву в Прокуратуру про злочин, брехуха.
Андрей88 до Євген Показати IP 4 Липня 2012 16:15
Согласен полностью. Сейчас половина Рады напишет такие заявления и все им поверят :)
ПКатерина до Євген Показати IP 4 Липня 2012 16:22
Щоб розкидатись такими словами потрібно мати факти, а якщо людина приїхала на Волинь зробити добру спарву, а її голос вкрали, це не привід її ображати.
Патріот Показати IP 4 Липня 2012 14:33
Та підстава це однозначно! Причім підла! Невже хтось думаю, що Ващук видавала на-гора настільки сміливі заяви про те, що проти цього закону ще в першому читанні і на кожному кутку кометнувала б цю тему, якби насправді думала інакше. якби там не було, вона - волинянка. І на зраду не здатна!
Наташа Показати IP 4 Липня 2012 14:35
Та я Ващук вчора бачила у Горохові. Вона на Волині була і не голосувала - це я вам точно кажу.
Кіндрат до Наташа Показати IP 4 Липня 2012 16:15
а я її бачив вчора у Верховні Раді
ПКатерина Показати IP 4 Липня 2012 14:43
Я свідок того, що Катерина Тимофіївна була на Волині в цей період. Підтримую Лучанина, головне що голос вкрали і обвинувачувати в нечесності чи брехні Ващук просто безпідставно. Впевненна на всі 100% що вона не могла проголосувати за цей закон!
тиць-здиць Показати IP 4 Липня 2012 14:43
Знаючий, мені особисто нас...ть, де вони зберігаються. Мене обходить як вони голосують.
Знаючий до тиць-здиць Показати IP 4 Липня 2012 15:33
Ну так зверніться на тих депутатів в суд! їх не було вони проголосували! - і цим задоволені! Хамити і принижувати легко а візьміть і напишіть скаргу на тих кого не було в залі!! на всіх чи тиць здиць стращнцувато на тих людей які у вас замовляють тролінг!?
Олексій Показати IP 4 Липня 2012 15:01
Ви що не розумієте, що депутати Партії регіонів ціленаправлено натиснули кнопки за тих депутатів, які планують балотуватися у західних регіонах України", зокрема Катерину Ващук. Вона Не гососувала.
ПКатерина Показати IP 4 Липня 2012 15:07
Чомусь наш народ вірить тільки тому чому хоче вірити.
111 Показати IP 4 Липня 2012 15:11
там взагалі сисадмін міг потрібну кількість голосів наклацати. так що головне її заява і те що голосування фальсифіковано.
Камінь Каширськ ненавидить МАРТИНЮКА до 111 Показати IP 4 Липня 2012 15:41
Ви адекватна людина! Коротко і ясно! В ролі сіса був Комуняка п...ло Волиняка, який точно в офшорах купається! Зара буде по Каміню лампочки вставляти і селянам в школу купувати книжки!
Сергій Показати IP 4 Липня 2012 15:52
А якого милого вона поперла в Рожище та Горохів в той день, коли вирішувалось таке важливе для людей і держави питання? Все вона (як і палиця) добре знала, картку віддала і змилась з Києва. А потім клац-тумблер ду..к. Я не я і хата не моя. Аналогічно паляниця. ХАНЬБА.
ПКатерина до Сергій Показати IP 4 Липня 2012 16:26
Якби ви були компетентні в цьому питанні то знали б, що закон не стояв на порядку денному. Ще на передодні Литвин заявив, що ставити закон на голосування не буде через велику кількість поправок. Якби Катерина Тимофіївна знала в житті картку б не залишила, або не їхала в округ.
Андрей88 Показати IP 4 Липня 2012 16:12
Кнопку нажать без карточки невозможно, так что не стоит тут разводить демагогию насчет того, кто голосовал, а кто нет. Если их карточки были в зале и проголосовали - значит ВСЯ ответственность за эти голоса лежит именно НА НИХ. И я не пойму почему никто это признать не может, или отмазаться типа "блин, загналась - оставила карточку подружке, если надо что-то будет, а она меня так подвела". Хотя вскоре могут зазвучать и такого плана заявления...
Волинь Показати IP 4 Липня 2012 16:30
Ващук чесний політик. Я їй Вірю не могла вона проголосувати!!!
Облрада Показати IP 4 Липня 2012 16:34
ПАні катерино заспокойтесь чи голосували ви за тк мову чи ні чи просто голосувала Ваша карточка немає ніякої різниці Ви по мажоритарці не пройдете.... горохівчани добре знають ваш вклад в район а Берестечківці "приватизоване" майно...
Макар Показати IP 4 Липня 2012 16:35
А мені достатньо,що вона в партії народних запроданців Литвина і сваха головного комуняки Симоненка.Все остальне...слова,слова.Таким не вірю!
патріот Показати IP 4 Липня 2012 16:36
Закон точно не був у ПД! Ви що? вона взагалі була спокійна. сам бачив на КХП. і ніс лова про голосування. регіонали хочу скинути бабцю з поїзда???? не ивйде, мабуть!
Олена Показати IP 4 Липня 2012 16:48
Те що голосували її карткою Ващук не заперечує, але вона в листі дала чітку відповідь, що вона "проти" цього закону.
тиць-здиць до Олена Показати IP 4 Липня 2012 20:03
А краще вона була б "за", чи "не присутня", а самохідна її карточка проголосувала б "проти"
Волинь Показати IP 4 Липня 2012 17:32
Яка різниця хто чия сваха?!! Люди схаменіться, при чому тут хто з ким одружений? Головне людські якості особистості!
КАтя нормальна бабця Показати IP 4 Липня 2012 17:39
І І всіх і всяких і комуняків вилизала. А картка як повія по руках в залі гуляла. А ширма - "А я була на Волині". НАГУЛЯЛАСЬ - ГЕТЬ!!!!
Цензор Показати IP 4 Липня 2012 22:16
працює. Дописав за бабцю Катю вранці, а на 22,25 комент -0000! Волинські новини не для всіх новини?
mone Показати IP 4 Липня 2012 22:32
Камінь Каширськ ненавидить МАРТИНЮКА, Маневичі теж!!!!!!!!!!!!!!!
ДК Показати IP 4 Липня 2012 23:57
хватить кошолкам депутанствувати, дорогу молодим реформаторам
Хатуль Мадан Показати IP 5 Липня 2012 01:33
бєдєнька і пухнаста. як і литвин. партія повій...
молот Показати IP 5 Липня 2012 07:42
Ващук повина бути на сесії Верховної Ради,а не в районах області.Вона зареєструвалась і карточка її голосувала весь день.Зараз ці виправдання, це позиція подвійних стандартів -одна для виборців,патріотична,а друга ,для керівництва ПР,голос за закон віддала,значить я ваша,підтримайте на виборах.Насправді, це був хитрий хід Катерини.За це потрібно їй поставити у ВР прогул і порадити картку носити при собі,а то порох сипеться,здоров*я не має,а в Раду знову преця.
хто то Показати IP 5 Липня 2012 08:53
Ващучка платить цьогорічним виборцям по 600 грн за голос. 300 - до голосування, і 300 - після. Цікаво скільки коштував її голос?!
Марія до хто то Показати IP 5 Липня 2012 10:34
Не треба тут розпускати дурнуваті балачки, кожен вірить в те що хоче вірити, а істина одна. Я особисто бачила Катерину на Волині, тому я знаю що вона говорить правду!
гол Показати IP 5 Липня 2012 09:07
Подивіться регістрацію депутатів у ВР.Катерина зареєстрована, голосує і разом з тим вона на Волині.Це все її гра.Друга Юлька.
Ваня до гол Показати IP 5 Липня 2012 09:40
Ага щей зарплату отримаэ за той день!!!!!
Смайлик) Показати IP 5 Липня 2012 09:57
Катю, що ти городиш? Хто ж тоді за тебе зареєструвався? Там ж твій особистий підпис стоїть? Чи це барабашка? А, може, по Верховній Раді бродить привид комунізму?) І чого в сесійний тиждень по області мотатися? Регламентом Верховної Ради для цього окремий час відведено.... Ай-яй-яй.....
бацила Показати IP 5 Липня 2012 10:17
..."кидатись" заявами про відрядження на імя голови ВР- тупо, принаймні якщо картка проголосована.....напиши заяву про втрату картки...(наприклад)....(але як це зробити заднім числом???)......))))
маха Показати IP 5 Липня 2012 10:25
досить з нас тих підстаркуватих ващучок і мартинюків.на пенсію
Надія Показати IP 5 Липня 2012 10:37
Реєстрація картки проходить без підпису нардепа, заяву про втрату картки ось що писати "тупо", порядок гоаорить що картка має зберігатись у фракції. Як можна говорити те про що взагалі не знаєш і не компетентний в цьому. Спочатку розберіться в ситуації і ознайомтесь з фактами, а тоді кричіть тут.
Смайлик до Надія Показати IP 5 Липня 2012 14:01
Схоже, це ви не компетентні... Депутати перед засіданням особистим підписом засвідчують свою присутність... А підпис Ващук був
Надія до Смайлик Показати IP 5 Липня 2012 15:01
Як міг бути її підпис, якщо я її своїми очима бачила на Волині? Чи можливо ви мені накажете не вірити власним очам, тому що ви так сказали. Цікаво звідкіля вам відомо що її підпис був? По-моєму вам самому заплатили за ось ці коментарі тут.
Смайлик до Надія Показати IP 6 Липня 2012 09:42
Можливо, це вам заплатили. Не варто тут кидатися звинуваченнями, якщо моя позиція не співпадає з вашою!
Надія до Смайлик Показати IP 7 Липня 2012 10:59
Я звикла вірити своїм очам і здоровому глузду. Факти говорять, що Катерина не голосувала, а розкидатись голослівними обвинуваченнями кожен може.
VSC Показати IP 5 Липня 2012 12:47
Отмазки старой политической пр....ки.
Здрасте Показати IP 5 Липня 2012 15:15
За інформацією прес-служби депутата, те, що карткою народної обраниці зухвало скористалися під час ухвалення скандального законопроекту, обурило і неабияк схвилювало Катерину Ващук. Кать, а б...ть, да ты не волнуйся не первый ведь раз Украину здавать и селянам по ушам ездить. Хватило голосов для принятия закона, так можно и ручки умыть, а был бы твой голос 226-м так с другом Палицей подала б законопроект «Про обовʼязкове володіння і використання державної мови» и делов то. Спи спокойно, Катя, не волнуйся.
Остап Показати IP 5 Липня 2012 17:54
От як би зняли гроші з картки нардепа за майбах і про це не знало суспільство - всьо добре, а як би зняли гроші і взнало суспільство - нардеп мабуть написав би заяву директору магазину шо то був не він. кіно і феншуй.
19 Показати IP 5 Липня 2012 20:53
Всі вміють гарно говорити, але ж правди ніхто не знає! А ті хто говорить всяку всячину на пані Катерину завідують тому що самі не є на її місці. Це ж Ваша патріотка!!!!! Ви маєте завжди підтримувати цю людину, адже не мало вона зробила для людей! З таких слів мені робиться соромно за Волинь! Я вірю Катерині Ващук та з повагою ставлюсь до неї!!
1 Показати IP 6 Липня 2012 09:34
Я вірю Ващук на всі 100!!
Тарас Показати IP 1 Жовтня 2012 01:05
Брехуха та Ващучка, і при коміністах була така, і при демократах встигла заправки прикарманити , і ЗНОВУ ХОЧЕ, а відпочити не хоче ????! прийдеться за все платити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus