USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині до книжок зняли трейлери

26 Вересня 2014 23:00
Фестиваль «Книга в кадрі: новий формат» став підсумком конкурсу буктрейлерів – відеосюжетів, присвячених конкретним книгам. Захід відбувся у Луцьку, у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва, 25 вересня. Про це повідомляють організатори.

Фестиваль поєднав в собі перегляд найкращих робіт та нагородження їхніх авторів, презентацію книги «Небесна сотня» та оголошення старту благодійної акції «Залиш по собі пам'ять в бібліотеці».

До участі в конкурсі запросили центральні міські та районні бібліотеки Волині. Вони представили на суд журі 21 відеосюжет. Варто зауважити, що для більшості учасників це була перша спроба створення таких трейлерів до книжок.

Журі на чолі з начальником обласного управління культури Валерієм Дмитруком визначили переможців таким чином:

Бронзу розділили три бібліотеки: Горохівська ЦРБ, відео за книгою Наталки Доляк «Гастарбайтерки»; Рожищенська ЦРБ, ролик за книгою Василя Гея «Яворник»; Луцька ЦМБ, відео за книгою Надії Гуменюк «Коханий волоцюга».

Срібло журі присудили шістьом районних бібліотекам: Ківерцівська ЦРБ, буктрейлер за книгою Габріели Запольської «Малашка»; Любомльська ЦРБ, відео за книгою Марини та Сергія Дяченків «Печера»; Ковельська ЦРБ, сюжет за книгою Володимира Шовкошитного «Білий кречет»; Маневицька ЦРБ, ролик за книгою Рубен Гальєго «Біле на чорному»; Локачинська ЦРБ, буктрейлер за книгою Валентини Штинько «Наречена гетьманича»; Турійська ЦРБ, відео за книгою Лариси Денисенко «Відлуння. Від загиблого діда до померлого».

Золото і перемогу завоювала Нововолинська ЦМБ, буктрейлер за книгою Тіни Гальянової «Ходіння Туди і Назад».


Відеосюжети всіх без винятку учасників конкурсу-огляду можна знайти у мережі.

Довгоочікуваною подією фестивалю стала презентація другого, доповненого видання книги «Небесна сотня» авторів-упорядників Ірини Соломко та Олени Трибушної. 70 примірників цієї книги придбав для бібліотек області підприємць-благодійник Олег Дмитрук, який є директором місцевого підприємства з виготовлення м'ясоковбасних виробів.


«Молодь повинна знати своє минуле і чітко розуміти сьогодення. Книга «Небесна сотня» має обов’язково бути доступною для будь-якого волинянина, адже серед героїв Небесної сотні було багато наших земляків. Ми не маємо права їх забути», - зауважив Олег Дмитрук.

Окрім передачі книг «Небесна сотня» бібліотекам, підприємець запропонував усім волинянам долучитися до акції. Будь-хто може принести у бібліотеку 5 цікавих книг, а взамін отримати книгу «Небесна сотня». На форзацах власних книжок, що передаватимуться до бібліотеки, волинян закликають написати побажання майбутнім читачам чи розповісти історію цієї книги. Так будь-хто зможе лишити по собі добру пам'ять. А бібліотека отримає додаткові 100 цікавих книг для своїх юних читачів.

«Сьогоднішня молодь щороку отримує багато інформації з Інтернету, яка часто є недостовірною. І лише бібліотеки та архіви є тими якорями, які дають повну картину минулого і з’єднують його з сьогоденням. Але такий зв'язок є можливим тільки за умови постійного поповнення бібліотечних фондів», - зазначила директор Волинської обласної бібліотеки для юнацтва Марія Мах.


На завершення події учасники творчої студії Наталії Журавльової потішили гостей своїм вокальним виступом.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus