USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Ватажок групи «Вагнер» визнав, що його окупанти не можуть захопити Бахмут, – ISW

4 Січня 2023 12:27
Євген Пригожин, близький соратник російського диктатора Володимира Путіна і глава групи найманців «Вагнера» визнав, що його «вагнерівці» не можуть захопити Бахмут. Він готується звинуватити в провалі Міноборони РФ.

Про це йдеться в новому зведенні Інституту вивчення війни (ISW), пише УНН.

Так, російське ЗМІ розповсюдило інтерв’ю з Пригожиним від 31 грудня, в якому Пригожин заявив, що сили групи «Вагнера» в Бахмуті не можуть прорвати українську оборону. Пригожин заявив, що наступальні операції «Вагнера» в Бахмуті виснажують сили, тому що кожен будинок у Бахмуті – це «фортеця», що українці мають оборонні рубежі через кожні 10 метрів і що російські війська повинні очищати будівлю за будівлею. Він уперше представив сили «Вагнера» в Бахмуті як такі, що не приносять фактично ніяких успіхів.

Читати ще: Пік російського натиску на Бахмут минув, ближчим часом успіх малоймовірний, – британська розвідка

«Пригожин, імовірно, почав інформаційну кампанію, щоб звинуватити в невдачі групи «Вагнера» захопити Бахмут російське Міністерство оборони або російську промислову базу», – йдеться в повідомленні.

Повідомляють, що солдати «Вагнера» повідомили Пригожину, що їм не вдалося прорвати позиції українських військ у Бахмуті через брак бронетехніки та боєприпасів.

«Ця заява спрямована на те, щоб зняти з групи «Вагнера» і Пригожина особисту відповідальність, приписуючи їхню нездатність захопити Бахмут більшим проблемам із розподілом російських ресурсів, які російські й українські джерела дедалі частіше обговорюють із кінця грудня», – наголошується в повідомленні.

Раніше ISW повідомляв, що окупанти через брак боєприпасів не зможуть підтримувати високий темп операцій у районі Бахмута.

Навколо Бахмута захисники України щодня стримують до 20 атак росіян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ЗСУ Показати IP 4 Січня 2023 13:15
То тобі подушок не кремль кормити.Вертайся на кухню !
Влад Голанов Показати IP 4 Січня 2023 18:01
що Чмо путінське Пригожин? не можете взяти Бахмут, моя вам порада дуйте в Расєю, або застреліться.
Патрiот Показати IP 4 Січня 2023 19:15
Щось прибрехали старшi брати вашi - вiн такого не казав.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus