USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ватра і «Гімн карателів»: як на «Бандерштаті» відкрили музичну сцену

2 Серпня 2019 22:22
Патріотичні пісні наддніпрянців та західняків, сакральне відкриття фестивалю запаленням ватри та «гімн українських карателів»: таким був акустичний виступ фронтмена гурту «Тінь сонця» Сергія Василюка.

Першим на фестивальній сцені 2 серпня виступив Сергій Василюк.

Він розповів, що є киянином і приїхав, щоб більше розповісти волинякам-західнякам про те, чим славна його наддніпрянська земля. Тож першою пролунала пісня, в якій відчутний дух Холодного Яру та Чорного лісу, повстанський дух центральної України.

Слова ще однієї пісні написаної у 1960-их роках і відомі кожному українцю. Йшлося про легендарні «Два кольори» на слова Дмитра Павличка, символічно виконані саме на фоні червоно-чорного прапора.

Пісню «Йшла по вранішній зорі» Сергій Василюк присвятив дівчатам, які зустрічатимуть світанки на «Бандерштаті» зі своїми коханими на березі Стиру.

Після виконання пісні на вірші Василя Стуса запалили фестивальну ватру. Таким чином відбулося сакральне відкриття фестивалю.

Лунала також одна з найвідоміших пісень гурту «Тінь сонця», написана 15 років тому – «Козача могила». Пісню «Їхали козаки» бандерштатівці виконували хором.

Ще одна композиція завдяки рекламі відросійських ЗМІ стала відома як «гімн карателів». Йдеться про пісню «Меч Арея», яку написав Василь Лютий. Написана у 2002 році пісня під час війни в України набула нового значення як неформальний гімн бойових дій.

Нагадаємо, гурт «Тінь сонця» неодноразово виступав на сцені «Бандерштату» в попередні роки.

На біс Сергій Василюк виконав пісню, яку також слухали стоячи - ще один гімн «Зродились ми великої години».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Петро Показати IP 3 Серпня 2019 07:59
Навіщо стільки дерева палити?...
ПР Показати IP 3 Серпня 2019 11:26
Народу очень мало и слава Богу.
Каратель Показати IP 3 Серпня 2019 11:54
Красиво! Чому без відео??
Навуходоносор Показати IP 3 Серпня 2019 14:22
Ще ні разу не бачив, щоби молоді люди в місцях свого проживання сміття прибирали. На чергове пустопорожнє збіговисько або на черговий флешмоб для демонстрації найбільшого вареника, виявлення самого вправного при поїданні сосикок або переможця в забігу на туфлях з високими підборами - охочих тисячі. Як казав перший президент України, натхненник тотального оснащення всіх жителів країни "тачками - кравчучками:"Панове, а хто ж буде плуга перти?" Не встигли і оговтатись, як виросло покоління ледащих...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus