USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Вбивство дівчинки підлітком на Харківщині: підозрюваного арештували

29 Липня 2021 19:24
У селищі Старий Салтів Харківської області вночі 28 липня в покинутій будівлі знайшли тіло 6-річної Мирослави Третьяк. За непідтвердженою інформацією, школярку зґвалтували і вбили. Офіційний підозрюваний – 13-річний сусід дівчинки. Він сам брав участь у пошуках вбитої і намагався збити правоохоронців і волонтерів зі сліду.

ТСН.ua зібрав все, що відомо про страшну подію та підозрюваного у злочині.

Пішла до подруги, але не повернулася

Про те, що 6-річна Мирослава зникла, мама дівчинки повідомила в поліцію о 19:10. За її словами, дитина близько шостої години вечора пішла гуляти з 13-річним сусідом. З ним вона була знайома з пелюшок, оскільки і одна, і друга сім’ї живуть в одному двоповерховому будинку.
«Вчора вона прибігла і каже: «Мама, мене сусід ображає». Мирослава сказала, що він штовхав її і викинув обруч. Я сказала, не чіпати його і просто піти, і обіцяла поговорити з його мамою, коли та прийде«, – згадує мама дівчинки, пише Newsroom.

Увечері Мирослава знову попросилася на вулицю. Вона хотіла погуляти зі своєю подругою Вікою.

«Через годину вона прийшла, я вимила їй ручки, вона взяла два персики і знову побігла до Віки. Вона довго не поверталася. А потім прийшла подружка і питає: «А Міра гулятиме?». Я кажу: «Вона ж до тебе пішла», на що Віка відповіла, що Мирослава пішла з Богданом (сусід дівчинки, – ред.)», – додала мама школярки.

До пошуків дівчинки підключилися правоохоронці, волонтери і просто небайдужі люди. Близько 350 осіб прочісували місцеві посадки, поля і занедбані будівлі. О 23:50 тіло дівчинки знайшли. На її голові та обличчі судмедексперти виявили забої. У місцевому пабліку також з’явилася інформація, що дівчинку могли зґалтувати.

Як зазначає Суспільне, слідчі чекають висновку про причини смерті дівчинки, попереду судово-медична експертиза. Без деталей у поліції та прокуратурі інформують: це вбивство. Перевіряють дані про зґвалтування дівчинки.

«Наразі інформація про зґвалтування перевіряється. Ми зможемо сказати про цей факт лише після проведення судово-медичної експертизи», – сказав речник прокуратури Харківщини Дмитро Чубенко.

«Те, що її убили, це факт. Я бачив це обличчя, бачив цю голівочку», – сказав Старосалтівський селищний голова Едуард Коновалов.

За його словами, хлопець зізнався у вбивстві, а його мати у це не повірила: «Вона (мати хлопця – ред.) не вірить, що син це зробив, але він сам сказав це, що це він зробив».

Що відомо про підозрюваного у вбивстві?

Про 13-річного підлітка в Старому Салтові думки ходить неоднозначні. Сусіди сімейства скаржаться на хлопчика і кажуть, що він неодноразово завдавав іншим дітям тілесних ушкоджень: бив, кидав в них каміння.

Інші ж пишуть, що хлопець ще в четвертому класі привернув увагу правоохоронців: школяр нібито з особливою жорстокістю вбив трьох цуценят. Сам же він живе в неповній сім’ї – його вихованням займається тільки мати.

«Він жорстокий хлопець. Часто ображав дітей, і моїх дітей – теж: в калюжу штовхав, кидався камінням. Тобто почуття міри в ньому відсутне», – підкреслив місцевий мешканець, знайомий з сім’єю школяра.

Сам же підозрюваний намагався заплутати правоохоронців і волонтерів, які розшукували дівчинку. Хлопець підключився до пошуку і хотів відвести загін в іншому напрямку, повідомляє Obozrevatel.

«Він в основному відмовчувався. Коли хтось попросив у нього телефон, то відмовився його дати і навіть не розблокував. Але тоді це ні в кого не викликало підозр. Він весь час намагався відвести пошук в іншу сторону, говорив, що потрібно йти в іншому напрямку», – розповів один з місцевих мешканців.

Що загрожує підозрюваному і чи можуть його взагалі судити?

«Слідчим відомості про подію внесені в ЄРДР за ч. 2, п. 2 ст. 115 («Умисне вбивство») КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі», – підкреслили в поліції області.

Відзначимо, що якщо в суді буде доведено вину підозрюваного, хлопець стане чи не наймолодшим вбивцею в Україні.

Як пише Суспільне, Вовчанський районний суд обрав запобіжний захід 13-річному хлопцю, якого поліція вважає вбивцею шестирічної дівчинки у селищі Старий Салтів.

Про це ввечері 29 липня повідомила пресслужба прокуратури Харківської області.

«Вовчанським районним судом Харківської області задоволено клопотання про застосування до 13-річного підлітка запобіжного заходу у вигляді поміщення його до приймальника-розподільника для дітей строком на 30 днів», – йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Майбутній провідник Показати IP 29 Липня 2021 20:01
Степанко в дитинстві теж кошенят чавив і менших себе ображав.
Волиняка до Майбутній провідник Показати IP 29 Липня 2021 23:32
Ти мабуть свідком був?
Дзвоніть на 102 Показати IP 30 Липня 2021 11:07
У наших сусідів по площадці в будинку, також був такий же самий випадок. У батьків росла дитина, ходила у школу, вчилась на 2 і 3, ледве-ледве закінчив, назовемо його "герой" у лапках 8 класів. Але це не головне, головне те, що дитина з 8 років почала курити, а випивати горільчані напої почала разом з батьками з 10 років, обоє батьків дитини алкоголіки. Так цей "герой" не міг години прожити, щоб комусь із своїх сусідів не кинути каміння у відкриту квартирку и вікно, згодом наш "герой", почав носити з собою ножа, а непройшло два роки, як у 17 років перший раз він опинився на лаві підсудних за хуліганство, нанесення ножем тілесних ушкоджень та крадіжку. Повернувся "герой" з колонії через три роки та за пів року знову опинився на лаві підсудних вже за згвалтування отримав 7 років, відсидів, повернувся з колонії. Поки наш "герой" сидів у колонії, його батьки вмерли від вживання алкоголю, залишився в квартирі 24-річний його молодший брат. Між братами почались непорозуміння, сварки, а за чаркою і бійки на грунті кому дістанеться батьківська 2-х кімнатна квартира, переміг молодший, вигнав старшого з квартири. Кульмінація життя нашого "героя" не застала довго чекати, через отримання туберкульозу легень в місцях позбавлення волі та на грунті систематичного куріння і вживання алкоголю, як пес під парканом помер наш "герой" у лапках. Ось і все. Так буде і в житті у цього виродка, доброго і щасливого кінця, нехай цей юний гвалтівник та вбивця - не очікує.
Новосросія Показати IP 30 Липня 2021 14:13
А вже є такий герой новоросії Мільчаков. На рашке таких люблять
5 Показати IP 30 Липня 2021 15:06
У знайомої син 9 років. Агресивний,нападає на інших дітей,може підійти і ні з того,ні з сього укусити до крові або почати дитину душити. Що робить його мамочка? Захищає сина направо і наліво. Підійшов і вкусив когось?Ну значить із нього дражнилися. Вдарив? Так його першого зачепили. Почав душити? Ну він просто так грається. Учителі викликають маму у школу? Вона влаштовує там істерику: ви і спеціалісти погані,і до дитини підхід знайти не можете,і всі навколо спеціально мого синочка провокують. Малий,розуміючи,що йому усе сходить із рук,стає усе жорстокішим. І управи нема ні на цю маму,ні на її дитину. Чим усе закінчиться - і так зрозуміло. Тюрмою у кращому випадку. І цілком можливо,що першою жертвою буде мама - 9-річний синуля уже обкладає її добірним матом і може штовхнути з усієї сили у стіну. Але всеодно "мій син ні в чому не винен,на нього наговорюють,його провокують".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus