USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Неосудний до 14 років: як можуть покарати підлітка, який зґвалтував і вбив 6-річну сусідку

30 Липня 2021 17:21
Підозрюваному у вбивстві 6-річної Мирослави Третьяк суд обрав запобіжний захід. 13-річного підлітка на місяць помістили в приймальник-розподільник для неповнолітніх.

Про це повідомили в пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

«Вовчанським районним судом Харківської області задоволено клопотання про застосування до 13-річного підлітка запобіжного заходу у вигляді поміщення його до приймальника-розподільника для дітей строком на 30 днів», – підкреслили в обласній прокуратурі.

Відзначимо, що через вік підлітка не зможуть відправити за ґрати, якщо в суді буде доведена його вина. Максимальне покарання за вбивство – примусове перевиховання в спецприймальнику протягом трьох років.

«В даний час він є основним підозрюваним у скоєнні злочину. Він гуляв з дівчинкою до її зникнення. Вік кримінальної відповідальності настає з 14 років. До цього віку дитина, яка вчинила злочин, не може бути віддана обмеженню свободи, до неї можуть бути застосовані тільки заходи виховного характеру», – розповів ТСН.ua прессекретар Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

Цікаво ще те, що вік на момент скоєння злочину залишається фіксованим. Тобто в разі, якщо судові розгляди затягнуться на рік і хлопцеві на момент оголошення вироку буде вже 14 років – він все одно буде поміщений до приймальника-розподільника

«Вік фігуранта розглядається станом на момент вчинення злочину. Якщо будуть затягуватися терміни – це значення не матиме, бо вік є фіксованим. У свою чергу, якщо в діях батьків хлопчика буде виявлена недбалість по відношенню до його аморальних вчинків, тоді правоохоронці можуть прийняти відповідні акти і по відношенню до них», – додали в обласній прокуратурі.

Вже по закінченню трьох років керівництво приймальника визначить, чи перевиховався підліток. Якщо ні – термін його утримання можуть продовжити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Зі сторони Показати IP 30 Липня 2021 18:01
Біосміття і непотріб
Анонім Показати IP 30 Липня 2021 19:54
Це триндець(((( вже давно пора переглянути цей дурнуватий закон, який якогось х...ра зробив цих ви...дків практично недоторканими((( скільки випадків що «діточки» по звірячому знущаються над іншими, крадуть, хуліганять, наносять тяжкі тілесні ушкодження, та й вбивство це вже не перше. Досить сюсюкатись вже і перекладати відповідальність на всіх навколо. «Діточки» дуже добре усвідомлюють що вони роблять, як і те що їм нічого за це не буде(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus